18 / 04 / 2024

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de "Güvenli Kış İçin Gaz Tasarrufu" isimli oluşturulan paket detayları için basın toplantısı düzenledi.



Talebe ve enerji tasarrufuna yönelmek istediklerini söyleyen von der Leyen, "Hazırlıklar tamamlanmadı. Rus gazının direkt olarak kesintiye uğraması olasılığını unutmamalıyız. Rusya, gaz arzını azaltarak bizim üzerimizde baskı kurmakta. Dolaylı yoldan Rusya gazının tamamen kesilmesi ve bunun tüm AB'yi vurması olası bir senaryo" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği pazarında herhangi bir ülkede oluşacak gaz krizinin bütün ekonomileri olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken von der Leyen, üye ülkelerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“BU KIŞI ANCAK BU ŞEKİLDE GÜVENDE GEÇİREİLİRİZ”

Von der Leyen, "Bunun için de gaz tüketimimizi en aza indirgemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın aktardığı gazın tamamen kesilmesi gibi olası bir durumda Avrupa Birliği geneli için bir alarm oluşturacağını söyleyen Von der Leyen, "Avrupa Birliğine ü ye ülkelerden gaz tüketimini % 15 düşürmelerini istiyoruz. Bu 45 milyar metreküp gaza değer geliyor. Bu azalışla Rus gazının tamamen kesilmesi durumunda bu kış güvende olabiliriz" şeklinde konuştu.

Von der Leyen, Avrupa Birliği’ne bütün üye ülkelerin gazda tasarruf yapmaları gerektiğine, depolamaya yapmaya ve ihtiyaç halinde diğer komşu kişilerle gaz paylaşmaya hazır olmalarının gerektiğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön