25 / 04 / 2024

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de "Güvenli Kış İçin Gaz Tasarrufu" isimli oluşturulan paket detayları için basın toplantısı düzenledi.



Rusya'nın, Ukrayna'da girişinden aylar önce fahiş fiyatlara rağmen gaz arzını kasıtlı olarak aztuttuğunu hatırlatan von der Leyen, Gazprom'un piyasayı sıkılaştırdığını ve fiyatları yükselttiğini açıkladı.

“RUSYA BİZE ŞANTAJDA BULUNUYOR”Von der Leyen, şu anda Avrupa Birliği üyesi 12 ülkede Rusya’nın verdiği gazın kısmen ya da tamamen kesintiye uğradığına ifade ederek, "Rusya'dan gaz akışı, geçen yılın aynı döneminin üçte birinden daha az durumda duruyor. Rusya bize şantajda bulunuyor, enerjiyi silah olarak kullanıyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinin Rusya’nın verdiği gazının tamamının kesilmesi durumuna hazır bir şekilde durması gerektiğini ifade eden von der Leyen, bunlara ek olarak ortak gaz deposu oluşturduklarını ve depoların şu anda % 64 doluluk seviyesinde olduğunu bildirdi.

Başkan Von der Leyen, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda Rusya dışından kaynaklardan gelen gazın da içinde bulunduğumuz 2022 yılının başından bu güne 35 milyar metreküp arttığını açıkladı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön