29 / 03 / 2024

gaz

gaz

İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika'nın Avrupa Birliği (AB) içinde gaz için dinamik tavan fiyatları önermek için harekete geçtiği öğrenildi.

Gazprom 2 ülkenin daha gazını kesti

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Doğal gazda korkutan alarm verildi! Bu kış doğal gazsız kalınabilir

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de "Güvenli Kış İçin Gaz Tasarrufu" isimli oluşturulan paket detayları için basın toplantısı düzenledi.

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

Yüksel Doğal Gaz Isı Tesisat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yüksel Doğal Gaz Isı Tesisat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Rahmi Yüksel tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatı tam gaz!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatı tam gaz devam ediyor. Temeli 13 Haziran'da atılan KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları projesi depreme dayanıklı şekilde inşa ediliyor...

İzmir'deki deprem faylarında sıcak su ve gaz çıkışı tespit edildi!

İzmir'de meydana gelen depremden sonra Tuzla ve Gülbahçe fayı üzerinde sıcak su kaynakları, gaz çıkışları ve sıvılaşmaya dair izlere rastlandı.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Türkiye’nin Rusya ve İran’dan gaz ithalatında sert düşüş!

Türkiye’nin İran’dan ithal ettiği doğal gazın miktarı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46, Rusya’dan aldığı gazın miktarı ise yüzde 41,5 geriledi.

Doğal gazın cari dengedeki faturası yaklaşık 70 milyar dolar azalacak!

Son 4 yılda ortalama 48,7 milyar metreküp doğal gaz tüketen Türkiye'nin, bulunan 320 milyar metreküplük rezervle yaklaşık 7 yıllık ihtiyacı karşılanırken, bunun cari dengeye 60-70 milyar dolar civarında bir katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Karadeniz'de doğal gaz bulunması petrol aramalarına da hız katacak!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Korkmaz, Karadeniz'de doğal gaz bulunmasının, petrol aramalarına da büyük bir ivme katacağına inandığını söyledi.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenenlerin elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek!

Elazığ ve Malatya'daki depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz faturaları 3 ay ertelenecek.

Ayvansaray Kasım Günani Semt Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde inşa edilen Kasım Günani Semt Konağı ve Kütüphanesi’nin inşaatı tam gaz devam ediyor...

gaz Haberi

gaz

İtalyan ajansı ANSA'nın bildirdiğine göre, İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika AB'de gaz için dinamik bir tavan fiyat öneren gayri resmi bir belge imzaladılar.

Söz konusu teklifin, petrol fiyatları gibi dış parametrelere göre değiştirilebilecek merkezi bir değer belirleyebilecek bir "dinamik koridor" oluşturmayı amaçladığı kaydedildi.

Bu arada İtalya Başbakanı Mario Draghi, Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentinde düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Konferansı'nda "Enerji, İklim ve Ekonomi" konulu bir yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada enerji kriziyle mücadelenin önemini vurguladı. 

Draghi, "Enerji kriziyle yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız. Bunu ayrı ayrı da yapabiliriz ancak Avrupa'da birliği kaybederiz." şeklinde konuştu.

ENERJİ KRİZİ AVRUPANIN HAKİMİ OLDU!

Fransız kanalı BFMTV'nin haberine göre önümüzdeki kış öncesi doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artış vatandaşları alternatif yakıtlara yöneltti. Aynı zamanda Ukrayna-Rusya savaşı ve Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz akışını kısıtlaması...