19 / 04 / 2024

Doğal gazda tavan fiyat!

Doğal gazda tavan fiyat!

Avrupa Birliği (AB) komisyonu, doğal gaz için MWh başına 275 Euro maksimum vadeli fiyat belirlemeyi önerdi.



Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan bir teklif, Hollanda merkezli Avrupa'nın en derin sanal doğal gaz ticaret noktası olan TTF'de işlem gören Kasım ayı gaz vadeli işlem sözleşmelerine maksimum fiyatlar uygulayacak.

Komisyon'un açıklamasına göre, söz konusu maksimum fiyat MWh başına 275 Euro idi.

Doğal gaz desteği nedir, ne değildir? Düzenlemede çalışanları bekleyen büyük tehlike ne?AB enerji bakanları, Komisyon'un önerilerini değerlendirmek üzere 24 Kasım'da bir araya gelecek.

Covid-19 salgını ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle son dönemde AB ülkeleri yüksek doğalgaz fiyatları ödemek zorunda kaldı.

TTF'de işlem gören gaz vadeli sözleşme fiyatı Ağustos'ta MWh başına 340 Euro'ya yükseldi ve bugün 119.50 Euro seviyesinde bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön