19 / 04 / 2024

Böylesi görülmemişti! Doğal gazda tehlike çanları çalıyor

Böylesi görülmemişti! Doğal gazda tehlike çanları çalıyor

Rusya yaptırımları nedeniyle doğal gazda büyük bir krizin eşiğine sürüklenen Avrupa çok daha vahim bir açıklama yapıldı. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, küresel bir enerji krizi yaşandığını belirterek, Avrupa'da bu kışın çok zor olacağını ifade etti.



Avrupa’da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrası ortaya çıkan doğal gaz krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Avrupa bir süredir başka kaynaklardan daha fazla tedarik sağlayabilmek için dünya genelinde arayışına devam ediyor ve oluşabilecek açıklar için sıvılaştırılmış doğal gaz ithalatını artırmak için uğraşıyor. Rusya'nın gaz savaşını körüklemesi Avrupa'da gaz dağıtımının belli limitler dahilinde yapılması riskini de beraberinde getirmekte.

"DÜNYA, BU KADAR BÜYÜK BİR ENERJİ KRİZİNE HİÇ TANIK OLMAMIŞTI"

Sidney'de düzenlenen küresel bir enerji forumunda konuşan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol petrol, doğal gaz, kömür ve elektrik fiyatlarının yükseldiğine vurgu yaparak, "Neden? Çok basit. Ukrayna'yı işgal eden Rusya, dünyanın bir numaralı petrol ve doğal gaz ihracatçısı konumunda. Sonuç olarak tüm enerji sisteminin bir krizden geçtiğine şahit olmaktayız." ifadelerini kullandı.

Küresel bir enerji krizi yaşandığını belirten Birol, "Dünya, derinliği ve karmaşıklığı açısından bu kadar büyük bir enerji krizine hiç tanık olunmamıştı. Avrupa'da bu kış çok, çok zor olmakta." değerlendirmesini yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön