25 / 04 / 2024

Doğalgaz fiyatlarına yeni zam yolda mı? Son tablo açıklandı işte yeni fiyatlar

Doğalgaz fiyatlarına yeni zam yolda mı? Son tablo açıklandı işte yeni fiyatlar

BOTAŞ’ın internet sitesinde Ağustos ayı tarife tablosu açıklanırken, piyasalar yeni bir zam olup olmayacağı konusunda bekleyişe geçti. Konutta zam beklentisine ilişkin herhangi bir açıklama henüz netlik kazanmazken Ağustos ayı itibariyle, elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 10 artışa gidildiği akt



Aylık olarak hesaplanan doğal gazda fiyatlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin internet sitesinde ağustos ayı ilişkin tarife tablosu yayınlandı. Bu tablo göz önüne alındığında bugünden itibaren, elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 10 zam gelmiş oldu.

FİYATLANDIRMA 1 AĞUSTOS İTİBARİYLE GEÇERLİ

1 Ağustos 2022 tarihinden itibaren devreye girmek üzere elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesinde yüzde 10 zam yapıldığı belirtilerek elektrik üretim amaçlı tarifede 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 13 bin 750 lira olarak açıklandı.

Öte yandan konut tüketicileri için gaz dağıtım firmalarına satış fiyatı sabit kaldığı belirtilerek Ağustos ayında 1000 metreküp doğal gaz için 3 bin 264 TL olarak belirlendiği Sanayi aboneleri için ise fiyatlar 1000 metreküp doğal gaz için de 10 bin 416 lira olarak hesaplandığı aktarıldı.


Geri Dön