26 / 04 / 2024

Doğan Türkmen: Çanakkale'de yeni AVM ve 4 yıldızlı otel inşa edeceğiz!

Doğan Türkmen: Çanakkale'de yeni AVM ve 4 yıldızlı otel inşa edeceğiz!

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen, Çanakkale'de Doğtaş Plaza'yı yıkıp yerine yeni bir AVM, Biga ilçesinde ise 4 yıldızlı bir otel inşa edecek...




DOĞANLAR Grubu, 1999 yılında Çanakkale'de kurulan ilk alışveriş merkezi olan Doğtaş Plaza'nın yerine yeni ve daha büyük bir AVM inşa edecek. 


Grup, Çanakkale'nin Biga ilçesinde de 4 yıldızı bir otel yapacak. Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen, yeni kurulacak AVM ve otel projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Çanakkale'nin ilk ve en büyük süpermarketini kurmuştuk. Daha sonra da içinde Tansaş'ın da bulunduğu Doğtaş Plaza yatırımını gerçekleştirdik. Şu anda da eski kalan plaza binalarımızı yıkarak çok daha modern bir bina ile Çanakkale'nin en büyük AVM'sini inşa edeceğiz." Biga'da 20 bin metrekarelik arsaları olduğunu belirten Doğan Türkmen, "Öncelikle Biga'nın ihtiyacı olan 4 yıldızlı otel projemizi de hayata geçireceğiz" dedi. Türkmen, Doğanlar Ailesi'nin yatırımlarını kendi bölgesine yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. 


65 ülkeye ihracat Doğanlar Grubu bünyesindeki Doğtaş Mobilya, bugün 65 ülkeye ihracat yapıyor. Yurtiçi ve yurtdışında 200'ü aşkın mağazası bulunan Doğtaş, 2012 yılında Türkiye'nin en eski mobilya markası Kelebek Mobilya'yı bünyesine katmıştı. Doğtaş, son olarak geçen hafta KKTC'de yeni bir mağaza açtı. 


Yüzde 30 büyüyecek Doğtaş Lefkoşe mağazasının açılışında konuşan Doğtaş CEO'su Haluk Özmutlu, "Hem yurt içi hem de yurtdışında açtığımız yeni exclusive mağazalarımızla ailemizi genişletiyoruz. Büyüme stratejimizi devam ettirerek, yüzde 30 büyüme hedefi koyduğumuz 2013 yılında yeni mağaza açılışlarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Vatan Gazetesi


Geri Dön