23 / 04 / 2024

Doğuş Grubu 5 yeni otel yatırımı yapacak!

Doğuş Grubu 5 yeni otel yatırımı yapacak!

CEO Club toplantısına katılan Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri, ülke ekonomisi ve gelecek planları hakkında konuştular. Ferit Şahenk'in patronu olduğu Doğuş Grubu, şimdi de gözünü otellere dikti.



CEO Club toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO'su Akhan, yakın zamanda 5 otel için yatırım yapacaklarını söyledi dedi. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, geçtiğimiz hafta Yunanistan'daki Kanada Büyükelçilik binasını satın almıştı. Şahenk, bina için 4.4 milyon dolar ödedi. 


Dijitalleşme etkileyecek Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Geleceğin iş dünyasında, dijital stratejiler kurgulayabilen ve bu stratejileri yenilikçi iş modellerine ve etkin iş sonuçlarına dönüştürebilen şirketler ön planda olacak" dedi. 


Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise konuşmasında gayrimenkul sektörünün son on yılda önemli bir ivme yakaladığını belirtti. Torun, ü "Gayrimenkul sektörü, Türkiye ekonomisi için önemli bir değer" diye konuştu. 


CAPİTAL ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda düzenlenen geleneksel CEO Club toplantısı, Türkiye'nin önde gelen holdinglerinin CEO'larını bir araya getirdi. Torun Center'ın etkinlik sponsorluğunda, Doğa Okulları ve Borusan Otomotiv'in co-sponsorluğunda The Ritz-Carlton İstanbul'da yapılan 'CEO Ajanda 2016', Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un açılış konuşmalarıyla başladı. Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü'nün moderatörlüğünde gerçekleşen "CEO Ajanda 2016"ya Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Z(yLu Holding CEO'su Ömer Yimgül, Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen ve Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul konuşmacı olarak katıldı. Türk iş dünyasının mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda, konuşmacılar 2016 yılına ilişkin hedef ve öngörülerini de paylaştı. Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, konuşmasında Doğuş Holding'in geleceğe dönük planlarını anlattı. Akhan, "Yakın zamanda 5 oteli ya satın alacağız ya da inşa edeceğiz. Perakende sektöründe büyüyeceğiz. İtalyan Kiko ürünlerini getireceğiz" CEO Club'da bir araya gelen yöneticiler, gündemdeki asgari ücret artışının sorun yaratabileceğine dair endişelerini aktardı. Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen, "Asgari ücretin maliyetini nasıl taşıyacağız bilmiyorum" yorumunu yaptı. 


Akkök Holding CEO'su Ahmet Dördüncü, planlanan artışın sorun yaratacağını söyledi. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul ise "Asgari ücret artışı aynı zamanda tüm çalışanlar için prim artışı anlamına geliyor. enflasyon ve faiz artışına da etkisi hesaplanmalı" dedi. 


Kibar Holding CEO'su Tamer Saka da, "Asgari ücrette yükün paylaşılacağı adımlar atılacağını umuyorum" ifadelerini kullandı. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön