19 / 04 / 2024

6. bölgede 28 yeni otel yatırımı için teşvik alındı!

6. bölgede 28 yeni otel yatırımı için teşvik alındı!

Teşvik mevzuatında en avantajlı durumda olan 6' ncı bölgede otel yatırımlarındaki artış dikkat çekiyor. Yılın ilk 8 ayında 28 yeni otel yatırımı için teşvik alındı...



Doğu ve Güneydoğu'daki 15 ili kapsayan 6'ncı bölgede otel yatırımlarına büyük ilgi var. Bu yıl ilk 8 ay içinde bölge illerinde 28 yeni otel için teşvik belgesi alındı. Bu otellerin 3'ü beş yıldızlı. Bitlis 5, Kars 4 yeni otel yatırımıyla dikkat çekiyor. Ardahan ve Bingöl hariç diğer bütün bölge illerinde otel yatırımı var. Eylül ayı verileri henüz Resmi Gazete'ye yansımadı. Dolayısıyla eylül ve izleyen üç ay da dikkate alındığında, bu tempoda giderse yıl sonu itibariyle otel yatırımlarının 40'a yaklaşması muhtemel gözüküyor. 


Bölgede otel yatırımlarının hızlanmasının en önemli nedeni iş hayatındaki canlanma... Teşvikli 28 otelin sadece 3'ü 5 yıldızlı. Kalanı, genellikle iş amaçlı gecelik konaklamalarda tercih edilen az yataklı 3 - 4 yıldızlı oteller. 5 yıldızlı üç otel Batman, Bitlis ve Diyarbakır'da. Batman'daki 5 yıldızlı 428 yataklı 36.8 milyon liraya kurulacak. Bitlis'teki 424 yataklı 5 yüdızlı otelin yatırım değeri 24.5 milyon lira. Kars ve Şanlıurfa'da yatırım değeri 10 milyonu geçen projeler var. 


Bitlis'e 5, Kars'a 4 otel yapılıyor 


Teşvik kayıtlarına göre Bitlis'e 5. Kars'a 4 yeni otel yapılıyor. Bitlis'teki otel projelerinden biri 108 yataklı butik otel. Yatırımcısı Taşar Yapı Turizm, Bölgedeki 3 adet 5 yıldızlı otelin biri de Bitlis'te olacak. Otel yatırımlarında dikkat çeken bir diğer il Kars... Bu ile 3 - 4 yıldızlı 4 otel yapılıyor. Geçtiğimiz yıllar otel yatırımlarıyla dikkat çeken Van'da bu yıl da 2 yeni otel yatırımı teşvike bağlanmış. Bu otellerde öngörülen toplam yatırım tutarı 184 milyon lira. 


İbrahim EKİNCİ /Dünya 




Dünya


Geri Dön