17 / 04 / 2024

Dolar 16 lira barajını yıktı! Doları olanlar dikkat! 4 aylık kayba inanamayacaksınız!

Dolar 16 lira barajını yıktı! Doları olanlar dikkat! 4 aylık kayba inanamayacaksınız!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru 16 TL'yi geçti... Peki dolardaki 4 aylık kayıp ne kadar oldu?



Karar'ın aktardığına göre, Merkez Bankası’nın 13 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla eksi 62 milyar dolar seviyesine kadar gerileyen negatif rezervleriyle kuru ne kadar süre daha savunulabileceği tam olarak kestirilemiyor. TL'nin dolar karşısındaki bu yılki kaybı yüzde 17’ye gelirken, söz konusu erimenin yüzde 8’i küresel piyasalarda faiz artışları kaynaklı resesyon endişesi ve satış baskısının kuvvetlendiği son iki haftada yaşandı.

Dolar 16 lira barajını yıktı! Doları olanlar dikkat! 4 aylık kayba inanamayacaksınız!

"15 TL'DEN TALEP GELİYOR"

Reuters’a önemli açıklamalar yapan bir bankanın döviz masası işlemcisi “Dolarda 15 lira üzerinde bireysel talep görmeye başladık, yabancılar ise çok aktif değil piyasada. Kurumların döviz talebi ise çok yüksek. Döviz arzı ise sadece kamudan yapılıyor. Enerji ithalatı için de yüksek bir döviz ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

19 Mayıs 2022 dolar ne kadar? Dolar uçuyor, kemerlerinizi bağlayın! İşte son dakika dolar kuru

Dolarda neler oluyor? Kamu Bankaları kimselere duyurmadan ne yaptı? 

TOKİ'den 81 ilde 150 bin konut için son dakika tarih değişikliği! İşte 240 ay taksitle 2+1, 3+1'lerin satılacağı o tarih


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön