16 / 04 / 2024

Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı!

Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı!

REMAX 7TEPE Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran konut ve arazi piyasası ile ilgili yorumlarda bulundu. Başaran, "Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı" dedi...



19 yıldır istikrarlı bir şekilde başarılarını sürdüren REMAX7TEPE arazi yatırımında sektörde bir ilki gerçekleştiriyor.Malum son dönemde faizin ve doların yüksek enflasyona karşı koruma sağlayamaması ev piyasasınında düşüş sergilemesi nedeni ile  özellikle beyaz yakalılar tarafından arazi yatırımına çok fazla ilgi ve talep var.Fakat şehirde doğmuş toprağın karlılığını hiç yaşamamış bu yeni nesil arazi yatırıma biraz çekimser bakıyor. Bu insanları sisteme kazandırmak ve arsa,toprak yatırımının karlılığını yaşamaları için firma olarak yeni bir ürün sunuldu;"DOLAR BAZI ANAPARA GARANTİLİ ARAZİ YATIRIMI ".

Burada yatırımcı anaparasını dolar bazında garanti altına alıyor.Bunun belirli şartlari var;

1-Devletin büyük projeler yaptığı firmanın belirlediğimiz spesifik bölgelerde imar planlarına bakarak seçtiği  belirli parsellerde alım yapılması

2-Alınan arazide minimum 5 yıl beklemek şartı 

Firma ile alıcı noter'den aşağıda ki şartları kapsayan sözleşmeyi yapıyor;

*Alıcı araziyi minimum 5 yıl tutacak.5 yıl beklediğinde süre bitiminde eğer aldığı arazi, dolar bazı aldığı fiyattın daha aşağısında ise firma dolar bazında müşterinin parası vererek o arsayi geri alıyor

**Ancak bu şartın geçerli olabilmesi için alıcının da aldığı arazinin 5 yıl sonra aldığı fiyatın dolar bazı üzerinde kar etmesi durumda aradaki karın % 50 sini firmaya vermeyi kabul ediyor.

Bu iki taraf içinde win win bir çözüm sunuyor. Müsteri dolar bazı risk etmeme garantisi alırken firma ise müşterinin bu riskini ortadan kaldırma karşılığında yeni kurulan devletin büyük yatıırmlar yaptığı nüfus artışları ve dolayısı ile rant oluşan bölgelerde oluşan kardan pay olmuş oluyoruz.

Arazi yatırımın bilen,daha önce yatırım yapıp kazanmış,arsanın  çok fazla kazandırdığını tecrübe etmiş yatırımcılar bu karı paylaşmak istemiyor dolayısı ile bu ürüne ilgi göstermezken ilk defa arsa alacak genç ve beyaz yakalı kesim bu ürüne ilgi gösteriyor.Bu strateji ile hiç arsa alamayacak müşterilerinde arsa yatırımının tadına varmasını sağlamış olma amacı güdüyor.

Burada en kritik nokta,herhangi bir kar yada getiri vaad edilmiyor sadece müşterinin anaparasını dolar bazında korumalarını sağlanıyor.Buna ek olarak 5 yıl bekleyemeyecek yada 5 yıl sonra oluşacak karını paylaşmak istemeyen yada firmanın seçtiği spesifik bölge ve  parselleri beğenmeyip farklı arazilerde kesinlikle bu geri alım şartları geçerli değil. Özellikle noterdeki sözleşme ile karının % 50 sini vermeyi yazılı taahhüt etmeyenler bu anapara koruma kapsamında değiller. Yada 5 yıl dolmadan 4.yılda satmaları durumunda yine sözleşme geçersiz oluyor.Buna ek olarak bu ürün için bir üst limit var 100.000 TL bu rakam üstü parseller bu güvence kapsamında değil.

Zaten genel olarak ilk arazi yatırımı yapacak bu konuda tereddütlü olan müşterilerin ortalama bütçesi 20.000 TL ile 100.000 TL arasında bu nedenle bu üst limit bu rakamlardaki müşteriler için gayet tatmin edici olacaktır.

Daha detaylı bilgi ve randevu için remax7tepe Mert Başaran 0553 124 49 21 e whats up mesajı atabilirsiniz.

 

Remax 7tepe Mert Başaran iletişim
Tel: 0553 124 49 21
Instagram: http://www.instagram.com/investinland_mert_basaran/

Faizlerin düşmesi ile ufak konutlarda dipten dönüş başladı!


Geri Dön