25 / 04 / 2024

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

Dolar çok kişinin canını yakacak! ABD Merkez Bankası Başkanı Powell 'acı reçeteyi' açıkladı

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ülkedeki enflasyonu aşağı çekene kadar agresif hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti. Powell, sürecin biraz acı verebileceğini belirterek doları iyice uçuracak açıklamalar yaptı.



FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMA SÜRECİ ACI VEREBİLİR

Ukrayna'daki savaş ve Çin'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantinaları gibi ABD dışındaki gelişmelerin de ekonomide belirsizliğe neden olduğuna işaret eden Powell, bunların büyümeyi aşağı, enflasyonu ise yukarı yönlü baskılayabileceğini söyledi.

Powell, fiyat istikrarını yeniden sağlama sürecinin biraz acı verebileceğini belirterek, ABD ekonomisinin güçlü ve daha sıkı politikalara dayanacak şekilde iyi bir konumda olduğunu aktardı.

Toplantıdan toplantıya, veriden veriye finansal ve ekonomik koşulları değerlendireceklerini kaydeden Powell, eylemlerinin ekonomi üzerindeki etkisine bakacaklarını vurguladı.

Fed son toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artışla yüzde 0,75-1,00 aralığına yükseltmişti. Salgın döneminde yaklaşık 9 trilyon dolara ulaşan bilançosunu ise 1 Haziran itibarıyla küçültmeye başlayacağını duyurmuştu.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 8,3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş göstermişti.

Sözcü enflasyon zammı yaptı haberi "Artık sözün bittiği yerdeyiz ya var olacağız ya yok olacağız"diyerek duyurdu

Dolar AK Parti iktidarında nereden nereye geldi? 'Piyasaya umut oldu' denmişti işte son durum

Zam geleceği açıklanan asgari ücret emekli ve memur maaşlarında sürpriz gelişme: Bakan Bilgin işareti verdi ama...

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Adalet Bakanlığı'na personel alım ilanı duyuruldu! İş arayanlara fırsat yarın başlıyor

Altını koluna takan yanacak cebine koyan uçacak! Altın fiyatıyla ayakları yerden kesecek

Gözler TMO'dayken en yetkili isim 'Üzgünüm' diyerek açıkladı: Buğday fiyatları yüzde 25 zamlandı daha da artacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön