19 / 04 / 2024

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru yeni haftaya 8,66 seviyelerinde başlarken haftanın ilerleyen günlerinde aşağı yönlü bir seyir izledi.. Bugün dolar/TL şu dakikalarda 8,40 liradan işlem görüyor.



Yeni haftanın başından itibaren en fazla değer kazanan para birimi Türk lirası oldu. Bu durum karşısında  dolar/TL kuru 11 Mayıs tarihinden bugüne kadar en düşük seviyesinde işlem görüyor.

NTV'de yer alan habere göre; Binlerce yatırımcısı tarafından yakından taip edilen dolar kuru yeni haftaya 8,66 lira düzeyinde başladıktan sonra art arda gerçekleşen düşüşlerle 8,31 seviyesine kadar geriledi. Dolar kurunun bu düzeyde değer kaybetmesinde  ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin etkisi büyük oldu. ABD'denin mayıs ayı yıllık enflasyo oranı yüzde 5 ile 13 yılın zirvesine ulaştı.

Dolar kuru bugün ne kadar? 

Dolar endeksinde, dünkü verilere bakıldığında 90,3 bandına kadar yükseldiği görülürken bugün ise 90 kritik sınırının hemen üzerinde yatay durumda.

Uzmanlar, dün ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ardından dolar endeksindeki yükselişin kalıcı olmadığını ve Avrupa Merkez Bankası'nın politika faizlerinde ve varlık alımlarında herhangi bir değişiklik yapmadığını ve aşırı gevşek para politikasının devam edeceği beklentilerini dile getirdi.

Dolar kuru için flaş açıklama geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön