25 / 04 / 2024

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.



Kubilay, ABD'nin faiz politikasının tüm ülkeleri etkileyen faiz politikasında önümüzdeki 6 ayda bir şok beklemediğini ancak her zaman sürprizler olabileceğini belirtti. Dünyayı bekleyen bir stagflasyon olup olmayacağı sorusuna ise şöyle cevap verdi, "IMF büyüme beklentisini yüzde 2,7'ye düşürdü, bence o kadar da olmayacak. İngiltere, Avrupa özellikle Almanya resesyon beklentisini itiraf etti. Avrupa'nın motoru Almanya olduğu için de Avrupa'yı kurtarmak artık çok mümkün değil, İngiltere'nin de işi çok zor. Çin de bu yıl yüzde 3-4 zor büyüyecek."

 ABD ekonomisinin durgunluğa girip girmeyeceği konusunun da önemli olduğunu kaydeden Kubilay, "Durgunluğa kesin girecek ama daralma olacak mı? ABD'nin konut piyasası güçlü ama hisse piyasasında risk var. ABD'de ayda 95 milyar dolar çekiyor piyasadan. Bu bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sorunlar çıkmasına neden olabilir. Baz etkisi geçtikten sonra seneye tekrar çok büyük bir enflasyon yaşayacağız. Filler dövüşürken ezilecek çimler var. Bunlar arasında Türkiye'de var" şeklinde konuştu.

Doların geri vites yapacağı tarih resmen belli oldu! Ters köşe olacaksınız! İslam Memiş üstüne bastıra bastıra uyardı

Dolarda büyük deprem kapıda! Selçuk Geçer 'Rüzgar bu kez tersten esecek' diyerek, o kara haberi verdi!

Güvenli liman olan doların kaderi belli oldu! O dev bankadan yapılan tahmin ortalığı karıştırdı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön