16 / 04 / 2024

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.



Uluslararası ve yerel ekonomi gündemini değerlendiren Kubilay, doların 18.60 seviyelerinde zor tutulduğunu belirterek doların acil olarak 20,21 hatta 22 liraya seviyelerinde getirilmesi gerektiğini söyledi. Şu anda dolarda bir balon olmadığını vurgulayan Kubilay dolar kurunun olması gerekenin de altında olduğunu kaydeden Kubilay, geçen yıl kurun 9-10 lira seviyelerinde olması gerekirken, kendi kendilerine bir balon yaratılıp kurun yükseltildiğini, daha sonra da çok büyük bir maliyetle Kur Korumalı Mevduat Hesapları gibi araçlarla bu balonun patlatıldığını söyledi. Kubilay, " Şu anda bir balon yok dövizde acilen doların 20 liranın üzerine çıkması lazım, hatta 21, 22 liraya çıkması lazım. Eğer dolar 30 liraya çıkarsa bu balon olur ama böyle bir durum yok. Dış ticaretin dengelenmesi, sermaye noksanlığının giderilmesi ve ticaret açığını dengelemek için kurun acilen 20-21 liraya çıkması lazım" diye konuştu.  

"Filler dövüşecek çimler ezilecek"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön