25 / 04 / 2024

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Dolar endeksi, euro, Japon yeni ve sterline karşı uzun yılların en kritik seviyelerine yükseldi. Peki piyasalarda neler oluyor? İşte merak edilenler...



Dolar endeksi bugün 110,70’e çıkarak Haziran 2002 yılından sonra en yüksek seviyeden işlem görüyor. Bu zirve 20 yılın en yüksek seviyesi oalrak tarihe geçti. 

Euro, dolar karşısında 0,9865’e inerek Aralık 2002 sonrası en düşük seviyeyi gördü. Bu seviye de euro için 20 yılın en dip seviyesi olarak kayıt altına alındı.

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Sterlin, dolar karşısında 1,1452’ye kadar geriledi. Bu seviye en son Mart 2020’de de test edilmişti. Daha öncesinde ise Haziran 2016’da Brexit fiyatlamasında görülen bu dip nokta aslında son 27 yılın en düşük seviyesi.

Japon yeni, dolar karşısında 144,38’e gerildi. Bu seviye ise 24 yılın en dip seviyesi oalrak tarihe geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön