25 / 04 / 2024

Dolar ve altını enflasyon korkusu sardı!

Dolar ve altını enflasyon korkusu sardı!

Altın ve dolar fiyatı dün ABD'dekie 40 yılın zirvesini gören enflasyon rakamları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamlaeından sonra hareketlendi...



Altın ve dolar fiyatı dün ABD'dekie 40 yılın zirvesini gören enflasyon rakamları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamlarından sonra hareketlenmeye başladı. Şimdi ise piayasaların odağında yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı var. 

Küresel piyasalar, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'n daha da şahinleştirebileceği endişesi ile karışık seyrediyor. ABD'de yüzde 8,5'le 1981'den bu yana en güçlü yıllık yükselişini kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahvil ve pay piyasalarında fiyatlamaları zorlaştırdı.

Dolar ve altını enflasyon korkusu sardı!

FED ŞAHİN AÇIKLAMALARINA DEVAM EDİYOR

Fed yetkilileri şahin  tonlu açıklamalarına kaldığı yerden devam ediyor. Fed üyesi Lael Brainard, bilanço küçültmesine haziran ayında başlayabileceklerini belirtirken, Fed'in resesyona sebep olmadan enflasyonu kontrol altına alabileceklerine inandığını aktadırdı. St Louis Fed Başkanı James Bullard ise faizlerdeki artışın ekonomiyi etkilememesi gibi beklentilerin fanteziden ibaret olduğunu belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön