29 / 03 / 2024

Dolarda müthiş yükseliş! Kapalıçarşı'da bir ilk oldu ve rezerv para euroyu geçti

Dolarda müthiş yükseliş! Kapalıçarşı'da bir ilk oldu ve rezerv para euroyu geçti

Doların hız kesmeyen artışı Kapalıçarşı'da bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Kurban Bayramı sonrasına hızlı bir giriş yapan dolar kuru piyasada ilk kez euro paritesini geçmeyi başardı. İşte dolarda neler dedirten inanılmaz rakamlar..



Dolar kuru, kur korumalı mevduat hesapları ve hükümetin kurun yükselmesinin önüne geçmek için aldığı bir dizi tedbir uygulamasına rağmen el frenini indirdi. Bayram sonrasına hızlı bir giriş yapan dolar Kapalıçarşı'daki döviz bürolarında ilk kez euroyu geçti. 

Döviz bürolarında akşam saatlerinde tabelaya yansıyan rakamlara göre, Amerikan Doları'nın alış fiyatı 17,620 olurken satış fiyatı 17,660 oldu. Aynı dakikalarda euronun alış fiyatı 17,55 olurken satış fiyatı ise 17,60 oldu. Bu artışın ardından bazı vatandaşların döviz bürolarında kuyruğa girip dolar alım-satımı gerçekleştirdiği gözlendi.

Dolarda müthiş yükseliş! Kapalıçarşı da bir ilk oldu ve rezerv para euroyu geçti

ABD'den merakla beklenen Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) yükseliş beklentileri geride bıraktı. Ülkede resesyon endişesi ve güvenli liman olarka görülen altın alımları nedeniyle artan dolar talebi rezerv paranın gücünü artırmasına neden oldu. Dolar endeksi, 108,6 ile son 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön