26 / 04 / 2024

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL'yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş'ten şok eden açıklama!

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL'yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş'ten şok eden açıklama!

Milyonlarca kişi dolar kurunda yaşanan artışı yakından izliyor. Dolar/TL'de yer yerinden oynadı, uzman isim İslam Memiş konuyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...



DOLAR/TL KIRMIZI ÇİZGİDE 

İslam Memiş hafta boyunca süren dolar/TL artışına ve altının yukarı yönlü hareketlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Piyasalarda yaşanan yukarı yönlü hareketlerden dolayı TL’de kalmış, uyarıları dikkate almamış, yükseliş trendi sürer ve daha çok çıkar umuduyla bekleyen arkadaşlara uyarılarım olacak. Özellikle küresel ve yurt içi piyasalarda yaşanacak gelişmeleri aktaracağım."

Dolar/TL kurunun 16,35 seviyesinden işlem gördüğüne dikkat çeken İslam Memiş, "Şimdi gelelim 1 Mayıs itibariyle başlayan yükseliş trendine ve altın dolar/TL için belirlediğimiz; Mayıs-Haziran Temmuz aylarını beklemeli yol haritasına" dedi ve şunları kaydetti: 

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş ten şok eden açıklama!

"Bu yükselişler sürüyor. Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişleri daha önce de belirtmiştim. Dolar fiyatında kırmızı çizgimiz 16,40 seviyesi. Ancak 16,40 seviyesi geldiği zaman iç siyasete yönelik gelişmelere odaklanacağımızı belirtmiştim."

Doların uluslararası piyasalarda değer kaybettiğinin altını çizen Memiş, 105 kapısında 101 seviyelerine gelen bir dolar endeksinin görüldüğünü aktardı. İslam Memiş, konuyla ilgli açıklamasını "Özellikle bu hafta dolar varlıklarında yani doların küresel piyasalardaki değerinde - dolar/TL kurunda değil- bir gerileme olacağını ve altın başta olmak üzere emtia fiyatlarında yükseliş geleceğini belirtmiştim. Haziran ayı boyunca bu yol haritasının geçerli olacağını ifade ettim" diyerek sürdürdü. 

Peki dolar almak için doğru zaman mı? Dolar olanlar ne yapmalı? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön