25 / 04 / 2024

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL'yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş'ten şok eden açıklama!

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL'yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş'ten şok eden açıklama!

Milyonlarca kişi dolar kurunda yaşanan artışı yakından izliyor. Dolar/TL'de yer yerinden oynadı, uzman isim İslam Memiş konuyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...



İslam Memiş, 'Şimdi 16-17 TL’den dolar alınır mı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

"Nisan ve mayıs ayının ilk 2 haftasında üzerine basa basa şunu söyledim. Dolar/TL kuru 14,70 seviyesinde, 16,40 seviyelerine kadar yükselecek diye uyardım. Buna rağmen o zamanlar 14,70 seviyesinde dolar almam diyorum. Bunun karşısında Euro/dolar paritesi çok düştü, sterlin/dolar paritesi diplerde benim param olsa bunları alırım diye uyardım. Dolardan daha fazla kazandırır diye altını çizdim. Nisan ayında çok güzel fırsatlar gördük. Hem paritede hem TL kurunda düşüşler vardı."

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş ten şok eden açıklama! 

ŞİMDİ DOLAR ALMAK MANTIKLI MI? 

TGRT Haber'in aktardığına göre; "Ben olsaydım bu seviyelerden dolar alırken kendimi frenlerdim" ifadelerini kullanan İslam Memiş, "Önce TCMB faiz kararının geçmesini beklerdim. Soğukkanlı bir şekilde bekleyerek önümü görmeye çalışırım. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Orta ve uzun vadede ABD doları küresel piyasalarda değerlenecek. Fed faiz artırımları doların bütün dünya ülkelerinde değerinin artacağına işaret ediyor. Ancak TL çarpanına baktığımız zaman iş değişiyor. Bizde kırmızı çizgi 16,40 seviyesi" açıklamasında bulundu. 

İslam Memiş, yurt içinde dolar kurunun 16,40 seviyesini aşmayacağına dikkat çekti ve yeniden 16 lira seviyesinin altına düşeceğini belirtti. 

Herkes eteğindeki altını, doları euroyu ve gümüşü döksün! Bakın kazanan kim oluyor!

Emekliye ikramiye öncesi nakit müjdesi! Başvuran emekliye hemen 2.500 TL verilecek! E-devletten şimdi başvurabilirsiniz!

LPG'ye zam geliyor! Dikkat, bu geceden itibaren! 25 Mayıs 2022 Petrol Ofisi, BP, Shell, Total ve Opet fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön