26 / 04 / 2024

Dolardaki artış demir fiyatlarını uçurdu! Demir fiyatlarına büyük zam geldi! 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolardaki artış demir fiyatlarını uçurdu! Demir fiyatlarına büyük zam geldi! 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki artış inşaatta kullanılan demir fiyatlarını yükseltti. Demirin ton fiyatı İstanbul'da 16 bin 500 liraya kadar yükseldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.



İnşaat sektörü son zamanlarda döviz kurundaki artışlardan olumsuz yönde etkilendi. İnşaat sektörü temsilcileri dolar kurunun yükselmesi ile inşaat sektörünün en temel malzemelerinden demirde yaşanan fiyat artışının hem konut fiyatlarına hem de kira fiyatlarına yansıdığını belirttiler. 

14 Mayıs seçimine son bir gün kala dolar kurundaki yükseliş devam ediyor. 21 TL olan dolar kuru inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Dolardaki bu artış inşaat sektörüne zam olarak yansırken müteahhitler isyan etmeye başladı. Yeni projelere başlamakta tedirgin olan müteahhitler, fiyatların artmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi. 

Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 2023 demir fiyatları kaç TL? İnce ve kalın demir fiyatları kaç lira oldu?  13 Mayıs 2023 demir fiyat listesi...


Geri Dön