17 / 05 / 2024

Doları olana müthiş haber: Piyasa alt üst oldu

Doları olana müthiş haber: Piyasa alt üst oldu

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artırmasının ardından dolar küresel çapta yeniden yükselişe geçti. Bu kapsamda iç piyasada da dolar kuru bayram dönüşü artmaya başladı.



FED'in faiz artırım kararı sonrası değerini artıran dolar haftanın son işlem gününü 14,95 liradan kapattı.Uzmanların acil tedbirler alınmazsa 15,50 kuruşu görür dediği doların yükselişi önümüzdeki günlerde de yükselişini devam ettirecek gibi görünüyor. Öte yandan euro ise 15,83 TL’den haftaının son gününde işlem gördü. Döviz kurundaki hızlı yükseliş Türkiye'de uygulanmakta olan kur korumalı mevduat hesaplarını da doları olana daha cazip hale getiriyor. 

"PİYASA ALT ÜST OLDU"

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Dövize Endeksli Mevduat sistemine tepki göstererek "Kur koruması uygulamasıyla Hazine'ye gereksiz maliyet yükleyen, fiyatları, kiraları, satış değerlerini kısacası piyasayı alt üst eden bir yapının içine yuvarlanmış durumdayız." dedi.

 Doları olana müthiş haber: Piyasa alt üst oldu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön