26 / 04 / 2024

Doları şimdi bir kenara bırakın! Yatırımcılar gözlerine inanamıyor! Euro kurunda son dakika gelişmesi...

Doları şimdi bir kenara bırakın! Yatırımcılar gözlerine inanamıyor! Euro kurunda son dakika gelişmesi...

Uluslararası piyasalarda bugün döviz kurları yakından takip ediliyor. Döviz kurları haftayı artışla kapattı. Herkes dolara odaklanırken euro da yükselmeye devam ediyor. Doları şimdi bir kenara bırakın ve euroya bakın! İşte euro kurunda son dakika gelişmesi...



  • Avrupa İstatistik Ofisi, Euro Bölgesi'nde mayıs ayında yüzde 8,1 olan yıllık enflasyon oranının, Haziran ayında yüzde 8,6’a yükseldiğini duyurdu.
  • Euro Bölgesi'nde Perşembe günü açıklanan diğer makroekonomik verilere göre, Fransa'da mayıs ayında yüzde 5,2 olan yıllık enflasyon, haziran ayındayüzde 5,8'e yükselerek Haziran 1991 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
  • Almanya'da işsiz sayısı, Ukrayna’dan gelen göçmenlerin iş gücü piyasasına katılımı nedeni ile haziranda 103 bin artışla 2 milyon 363 bine, mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı da yüzde 5'ten yüzde 5,3’e yükseliş gösterdi.
  • Ayrıca dün bölgedeki Macar ve İsveç merkez bankaları politika faizini 50 baz puan artırdı. Faiz artışları sırasıyla yüzde 7,75 ve yüzde 0,75'e yükseltirken, bundan sonra da politikalarının devam edeceğini söylendi. 

Tüm bu gelişmelerin etkisinde euro kaç TL oldu? Euro bugün ne kadar? İşte son dakika euro kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön