26 / 04 / 2024

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.



Sözcü Gazetesi'nden Emre Deveci 'Dolarda İki Büyük Kara Delik' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Dolarda yaşanan gelişmeleri ve analizlerini aktaran Deveci'nin yazısından satır başları şöyle:

İktidarın faiz politikası döviz kurlarını ve enflasyonda artışı sürdürürken, alınan olağan dışı önlemlere rağmen kurlardaki yükseliş devam ediyor.

Kur korumalı mevduat, şirketlere döviz bozdurma zorunluluğu, kredilere döviz sınırlaması gibi tedbirlere rağmen sene başında 13,35 olan dolar/TL'de bugün 17,38 seviyesine ulaştı. Doların küresel değerini gösteren dolar endeksindeki yükseliş de kur yükselişinde önemli etken oldu.

Türk Lirası, gelişmekte olan para birimleri arasında dolar karşısında sene başından bu yana en fazla değer kaybeden para birimi...

TL'deki devam eden kayıplarda iki büyük kara delik etkiliyor.

BİRİNCİ KARA DELİK: DIŞ AÇIK

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön