26 / 04 / 2024

Doların yeni zirvesini seçim belirleyecek iddiası! Eğer seçim 2023 yılında yapılırsa....

Doların yeni zirvesini seçim belirleyecek iddiası! Eğer seçim 2023 yılında yapılırsa....

ABD Merkez Bankası FED'in dün açıkladığı faiz artırım kararından sonra dolar 17 lira 24 kuruşa kadar yükseldi. Uzmanlar doların bundan sonraki yol haritasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Seçimin tarihi ve sonucunun doların fiyatı üzerindeki etkisi masaya yatırıldı.



Doların Türk lirası karşısındaki yükselişini yakından izleyen yabancı sermaye kuruluşları da bu yıl sonunda doların kaç lira olacağını hesapladı.

Merkezi İngiltere'de bulunan Capital Economics, 2022 sonu için dolar/TL tahminini yukarı yönlü değiştirdi. 

Capital Economics, doların 6 ay sonra 24 liraya çıkacağını ifade etti.

Dolar tahminini sert şekilde yükseltien kuruluş 2023 için seçim, faiz ve dolar senaryosunu da açıkladı.

"SEÇİM TARIHİNE KADAR DOLAR 26 LİRA OLACAK"

Türkiye, eeğer erken bir seçime gitmezse 2023 Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacak.

Analistler 2023'in ilk yarısında kurun 26 ve üzerini görebileceği tahmininde bulundu.

Yayımlanan analizde, Haziran 2023'teki seçimi muhalefetin kazanması ve sonrasında agresif şekilde faiz artırılması halinde kurun 2023 sonunda 24'e, 2024 sonunda 20'ye gerileyeceği iddia edildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön