25 / 04 / 2024

Dolarları koltuklara oturtup bağlayın, Merkez Bankası açıklayacak yer yerinden oynayacak

Dolarları koltuklara oturtup bağlayın, Merkez Bankası açıklayacak yer yerinden oynayacak

Merkez Bankası'nın önceki günlerde aldığı kararın yankıları sürüyor. Bankaların bilançoların varlık tarafına da zorunlu karşılık uygulamaya başlamasının ardından ticari kredi faizlerinin de artması bekleniyor. Bu da doğal olarak dolara yansıyacak. Dolarda yeni dalgalanma yolda.



Hem dış piyasada hem de iç piyasada yaşanan gelişmeler nedeniyle dolarda bizleri hareketli günler bekliyor. Merkez Bankası'nın önceki günlerde aldığı kararın yankıları sürüyor. bankaların bilançoların varlık tarafına da zorunlu karşılık uygulamaya başlaması ve bazı TL ticari kredilerinin de zorunluluğa dahil edilmesinin ardından ticari kredi faizlerinin de artması bekleniyor. Bu da doğal olarak dolara yansıyacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön