24 / 04 / 2024

Dolar/TL 11,20 seviyelerinde!

Dolar/TL 11,20 seviyelerinde!

Dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı ve ardından 11,20 seviyelerinde işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar, cuma günü 11,32 seviyesi ile zirveyi gören dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 2,13 üzerinde 11,27 liaradan tamamladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe değer kaybıyla başladı ve şu saatlerde 11,2030 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde  12,6120'den, sterlin/TL de 15,020 liradan satışa sunuluyor. 

Dolar endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazanarak, 96,2 ile son 16 ayın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 azalışla 1,1270'ten alıcı buluyor.

 Dolar/TL 11,20 seviyelerinde!

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dolar kurunu destekleyen destekleyici para politikasını beklenenden daha erken sonlandırabileceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın bu hafta Fed başkanlığına adaylığını açıklaması ve enflasyon konusundaki görüşlerini kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Görev süresi Şubat ayında dolacak olan Jerome Powell'ın yeniden aday gösterilebileceği veya Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'ın adının ön plana çıkabileceği tahmin ediliyor.

Dolar/TL 11,20 seviyelerinde!

Analistler, Biden'ın Fed adayının açıklanacağını ve enflasyon konusundaki görüşlerinin para politikasının geleceğine ilişkin beklentiler üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. 

Dolar bugün kaç lira?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön