26 / 04 / 2024

Döşemealtı Hipodromu'nun inşaat ruhsatları alındı!

Döşemealtı Hipodromu'nun inşaat ruhsatları alındı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Antalya'nın Döşemelatı ilçesinde hayata geçirilen Döşemealtı Hipodromu'nun ihalesi gerçekleşti. Hipodrumun inşaat ruhsatlarını Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç imzaladı.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen Döşemealtı Hipodromu'nun inşaat ruhsatları Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından imzalandı.


Yağca Mahallesi'nde toplam 81 bin 762 metrekare alan arazi üzerinde hayata geçirilen projenin istihdama önemli derece katkı sağlaması bekleniyor. 


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genç, Öncelikle böylesine güzel projenin başlamasına vesile olduğum için çok mutluyum. Döşemealtı sınırları itibariyle Antalya'nın en büyük merkez ilçesi ve böyle büyük projelerin yapılabileceği tek adres diyebilirim. İmarlı alanlarımızın yüzde 90'a yakın bölümü yatırıma açık. Yeni Antalya Otogarı'nın da ilçemize yapılabilmesi için 100 dönümlük bir alanı otogar yapmak şartıyla Büyükşehir Belediyemize devrettik. Otogarın da Döşemealtı'na gelmesiyle hem kent içi trafiği rahatlayacak hem de bölgemizin sosyal, ekonomik ve istihdam olanağı artacaktır" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin 10'ncu Hipodromu olacak proje 2 ayrı pistten oluşuyor. Döşemealtı Hipodromu'nun yıl sona kadar tamamlanması bekleniyor. 


Döşemealtı Hipodromunda; Ahır binaları, at indirme rampası, at kliniği, atölye binası, derin kuyu istasyonu, doping kontrol binası, enerji binası, eyerleme binası, kamera kulesi, kamera platformu, kapalı lonj, kır kahvesi binası, nalbanthane, tribünler ve pansiyonlar giriş binası, su deposu, trafo ve tribün binası bulunuyor.



Akdeniz'de Yeni Yüzyıl


Geri Dön