20 / 04 / 2024

Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan düzenlemeye göre dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?



Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar kapsamında bazı anlaşmalara döviz yasağı geldi. Karar, 13 Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Döviz yasağı menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama, her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeline, bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerine getirildi.

Buna göre, artık alım satım ve kira bedelleri dövizli olarak kararlaştırılamayacak.  

Alım satım ve kira sözleşmeleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılan anlaşmaların TL'ye dönmesi gerekekecek. Peki, dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Dövizli kira sözleşmelerinin TL'ye dönmesi için 30 gün süre verildi. Buna göre, 13 Eylül 2018 tarihinde başlayan bu süre 13 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Bu tarihe kadar dövizle yapılan tüm sözleşmelerin TL'ye dönmüş olması gerekecek.

Döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek.


Gayrimenkulde yapılan 7 yeni düzenleme!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön