23 / 04 / 2024

Dubai IPS 2014 Fuarı’nın Türkiye’den katılımını INREMA üstlendi!

Dubai IPS 2014 Fuarı’nın Türkiye’den katılımını INREMA üstlendi!

Geçtiğimiz Aralık ayında Kuveyt Gayrimenkul Fuarı’nda ilk kez Türkiye holünü düzenleyen INREMA, 8 - 10 Nisan’daki 10. Dubai International Property Show(IPS)’un Türkiye’den katılım organizasyonu üstlendi.



Ortadoğu, Avrupa, Asya-Pasifik bölgesinden inşaat şirketlerini, bireysel yatırımcıları ve sektöre yön veren kuruluşları bir araya getiren Dubai IPS’in bu yıl 20 bin ziyaretçi çekmesi bekleniyor


Dubai Emlak Düzenleme Kurumu (RERA) himayesinde gerçekleşen ve dünyanın her yerinden, üst düzey katılımcıların her sene daha fazla ilgisini çeken Dubai Uluslararası Emlak Fuarı (IPS)’nda, uluslararası alanda en yüksek katılımı Türkiye’nin gerçekleştirmesi bekleniyor. INREMA’nın üstlendiği organizasyonda, Türk firmaları 8-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek fuara toplu olarak katılabilecek. 


Gayrimenkul pazarına katkı sağladığı gibi sektöre yön veren ve sektörle alakalı olarak inşaat şirketleri, emlak ofisleri ve finans şirketlerine de katkı sağlayan organizasyonun 2013 yılındaki ayağında, başta GCC ülkeleri olmak üzere 46 ilgili bakan ve 78 ülkeden 7.637 ziyaretçi yer aldı. Fuara çoğunlukla Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Türkiye, Brezilya, Filipinler, Tayland, Fas, Kıbrıs, Mısır ve Kanada gibi ülkelerden şirketler katılıyor. IPS’in bu yıl ise 20 bin katılımcı ve ziyaretçi çekmesi bekleniyor. 


Kuveyt fuarının başarısı Dubai IPS’e taşıdı 


Bugüne kadar fuara Türkiye’den bireysel katılımların olduğunu ancak ilk kez Türkiye için özel bir alan ayrılacağını belirten INREMA Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, “Aralık ayında Kuveyt’te düzenlediğimiz başarılı fuar bizi Dubai’nin en öneli emlak fuarlarından biri olan IPS’e taşıdı. Daha önce pek çok defa ziyaret ettiğimiz bu fuar için 10 yıldan bu yana organizasyonu düzenleyen Strategic firması ile özel bir anlaşma imzaladık. Bu yıl Türkiye’den fuara katılmak isteyen tüm firmalar önce INREMA’ya ulaşacak. Fuarda Türkiye için bin ila 2 bin metrekare arasında alan ayrılacak. Bu fuar için Türk firmaları ile görüşmelerimize başladık” dedi. 


Emlak Fuarları sıcak satışa yöneliyor


Tıpkı Kuveyt’te olduğu gibi IPS’de de sıcak satış yapılabildiğine vurgu yapan Gökhan İlgar, fuarcılığın artık boyut değiştirmeye başladığını ve özellikle emlak alanında düzenlenen organizasyonlarda sıcak satış yönteminin ön plana çıktığını kaydetti. İlgar, “Fuara katılacak Türk firmaları Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’nda projelerinden direk satış yapabilecekler” diyerek, IPS’in inşaat şirketlerinin karlılıklarını artırabilecekleri ve yeni bir network elde edebilecekleri dünya standartlarında önemli bir organizasyon olduğunun altını çizdi. 


İlgar, fuar kapsamında bir de Yıllık Yatırım Toplantısı (AIM) düzenlendiğini sözlerine ekleyerek “Bu toplantı  Dubai Başbakanı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Devlet Başkanı Yardımcısı Mohammed bin Rashid Al Maktoum himayesi altında gerçekleşiyor. AIM, katılımcılarına uluslararası arenada politikacılar, yatırımcılar, karar verme mercileriyle ve tüm dünyadan özellikle büyüyen ekonomi ve piyasalardan profesyonellerle buluşabileceği ortam sağlıyor. Fuar katılan Türk firmalarından dileyenler bu toplantıda da yer alabilecek” dedi. 



Geri Dön