25 / 04 / 2024

Türkiye Finans Katılım Bankası'ndan 150 milyon TL kira sertifikası arzı!

Türkiye Finans Katılım Bankası'ndan 150 milyon TL kira sertifikası arzı!

Türkiye Finans Katılım Bankası, 17-18 Eylül'de talep topladığı 150 milyon TL değerinde, 88 gün vadeli kira sertifikası ihraç etti...



Türkiye Finans Katılım Bankası, 17-18 Eylül tarihlerinde talep topladığı 150 milyon TL'lik 88 gün vadeli kira sertifikası ihracını yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Finans Katılım Bankası konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yıl başından bu yana 6,9 milyar TL değerinde kira sertifikası ihraç eden Türkiye Finans, finansman araçlarını çeşitlendirmeye ve yatırımcıların faizsiz bankacılık taleplerini karşılamaya devam ediyor. 

Türkiye Finans'ın iştiraki TF Varlık Kiralama AŞ'nin, 150 milyon lira tutarlı kira sertifikası ihracı, 20 Eylül 2019 tarihinde, 88 gün vadeli olarak yurt içi piyasaya sunuldu. 

Türkiye Finans Katılım Bankası, halka arz yöntemiyle ihracı gerçekleştirilen kira sertifikasının satışının tamamlandığına ilişkin açıklamasını, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Şirketimizin, talep toplamasını 17- 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer aldığı, 150.000.000 TL nominal değerdeki, 88 gün vadeli kira sertifikasına ilişkin satış işlemleri tamamlanmış olup müşteri hesaplarına virmanlar gerçekleşmiştir. Kamunun bilgisine arz olunur." 

Her ay gerçekleştirdikleri kira sertifikası halka arz işlemleri ile reel sektöre ve ekonomiye değer katmaya devam ettiklerini ifade eden Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, sene başından bu yana 6,9 milyar TL değerinde kira sertifikası ihraç ederek tasarruf sahiplerinin fonlarını değerlendirmelerine destek olduklarını söyledi. 

Uzun, "Alternatif finans sistemlerinin konuşulduğu yeni ekonomide bir faizsiz bankacılık enstrümanı olarak sukukun yaygın bir yatırım aracı olması için elimizden gelen her katkıyı göstereceğiz" dedi. 
 


Geri Dön