29 / 03 / 2024

Dubai'den Antalya'ya direkt uçuşlar başladı!

Dubai'den Antalya'ya direkt uçuşlar başladı!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) yapılan açıklamaya göre, Dubai'den Antalya'ya direkt uçuşlar başladı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Havayolu Şirketi Air Arabia, Dubai'den Antalya'ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi.



Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan (BAKA) yapılan açıklamaya göre, Dubai'den Antalya'ya direkt uçuşla gelen ilk yolcu uçağı, Dubai'deki Sharjah Havalimanı'ndan 3 saat 15 dakikalık yolculuk sonunda Antalya Havalimanına iniş yaptı. 


Uçuş ekibi ile yolculardan oluşan 168 kişiyi, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile diğer yetkililer, EXPO 2016'nın simge çiçeği şakayık ve karanfillerle karşıladı. 


Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gerçekleştirilen törende konuşan Recep Yüksel, turizmde belli bir bölge veya ülkelere bağımlı olunmaması, pazar çeşitlendirilmesine gidilmesi gerektiğini kaydetti. 


Antalya-Körfez ülkeleri mesafesi 3.5 saate indi


Turizmin 12 aya yayılması için hedef kitle içerisinde Körfez ülkelerinin de bulunması gerektiğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu: 


"Air Arabia'nın Sharjah-Antalya uçak seferlerinde 168 kişilik uçakların tamamı dolu geliyor. Antalya olarak uçuş frekanslarımızın sayısı önümüzdeki dönem artarsa yılda 7 bin olan Körfez pazarı ziyaretçi sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Dubai'ye gitmek isteyenlerin Ankara, İstanbul üzerinden değil, Antalya üzerinden gidebilmesi de büyük kolaylık. Körfez'den direkt tarifeli uçuş seferlerinin Antalya ve ülkemiz turizmi için hayırlı olmasını temenni ediyorum." 


Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın ise ilk kez Ortadoğu'dan Antalya'ya sefer başlattıklarını ve şimdilik haftada üç gün sefer yapılacağını kaydetti. 


İleride sefer sayısını arttırmayı düşündüklerini belirten Angın, "Direkt uçuşlarla aktarmalar ve havalimanında geçirilen süreyle birlikte yaklaşık bir gün olan Antalya ve Körfez ülkeleri mesafesi 3,5 saate indi" dedi.


Dünya


Geri Dön