23 / 04 / 2024

Dubai'den ev alana 3 yıl vizesiz geçiş hakkı!

Dubai'den ev alana 3 yıl vizesiz geçiş hakkı!

Emlak fiyatlarının krizden bu yana düştüğü Dubai'de şžeyh El Makdum satışları yeniden canlandırmak için ev alanlara daha önce 6 ay olan vizesiz geçişi 3 yıla çıkarttı



Dubai daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden ev alanlara verdiği 6 aylık vizesiz geçiş hakkını konut sektöründeki krizin önüne geçmek ve satışları artırmak için 3 yıla çıkarınca yeniden Türkiye ve yakın ülkelerin yatırımcılarının akınına uğradı. Yeni çıkan karar ile birlikte özellikle Mısır, Libya gibi sorunlu çevre ülkelerden kaçan sıcak parayı kaptı. Son 2 ay içinde 25 milyar dolarlık mevduatın çevre ülkelerden Dubai'ye aktı. Dubai'de emlak danışmanlık ve raporları yayınlayan Reidin'in CEO'su Ahmet Kayhan, son 6 ayda çok az sayıda Türk'ün Dubai'den ev aldığını söyleyerek Türkiye'de yükselen konut kredisi faizleri sonrasında yatırımcıların yeniden Dubai'ye yönelmeye başladığını özellikle Ramazan'dan sonra daha büyük bir artış beklediklerini kaydetti.

TÜRK YATIRIMCILAR HEYECANLANDI
Kayhan, 'Dubai, inşaatı devam eden 200 bin konut stoğunu eritmek için konut faizlerini 0.5'e indirdi. Böylece gayrimenkule yatırımın yıllık getirisi çevre ülkelerde yüzde 3-4 oranındayken Dubai'de 8 oranına çıktı. Bu da dünyadaki tüm bireysel yatırımcıları cezbediyor. Buradaki emlak piyasasındaki hareketlilik Türkiye'den bireysel yatırımcıları da heyecanlandırıyor' dedi. Kayhan, Dubai'de krizle birlikte metrekare fiyatlarının rezidanslarda 2 ile 3 bin 500 dolar, villalarda ise 4 bin dolara kadar düştüğünü söyleyerek yakında gelen talep nedeniyle bu fiyatlarda artış beklediklerini de belirtti.

KONUTA 1.3 MİLYAR DOLARLIK YENİ BÜTçE
Dubai'deki emlak krizinin önüne geçmek için vize engelini kaldıran karar Dubai şžeyhi Mohammed Bin Rashid El Makdum tarafından onaylandı. Hükümetin ülkeden konut alana 3 yıllık vize kararı bu hafta içinde uluslarası piyasalarda yayınlanan Dubai'deki emlak fiyatlarının düşüşünün yılsonuna kadar artarak devam edeceği raporlarının hemen arkasından geldi. Global Investment House, aynı koşulların devam etmesi halinde 2012'de Dubai'deki emlak piyasasında yüzde 10 daha düşüş öngörüsünde bulunmuştu. Dubai'nin bu kararının ardından Abu Dabi de 20 yıllık kentsel dönüşüm planının uygulamaya koyacağını açıkladı.

DİLEK TAşž/Sabah Emlak


Geri Dön