25 / 04 / 2024

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.



Kocaeli Dilovası Belediyesi, belediye ait dükkanı 10 yıldır kira vermeden inşaat firması olarak kullanan Hacı K.'ye biriken kira borcunu ödemesini bildirdi ve dükkanın tahliyesini istedi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, Hacı K. kira ödemeyip, dükkanını Dilovası Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ne çevirdi.

Dilovası Belediyesi’ne ait Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan dükkan, yaklaşık 10 yıl önce Hacı K. tarafından kullanılmaya başladı. Kira sözleşmesi olmayan ve aradan geçen sürede kira ödemeyen Hacı K.’den, belediye biriken kira ücretini talep etti.

Tahliye kararı çıkan dükkanı boşaltmak yerine, Hacı K. Dilovası Şehit ve Gazi Aileler Derneği’ni kurup, dernek merkezi olarak da dükkanı gösterdi. Dernek merkezi olarak da kira ödemeyen Hacı K.’nin, borçlarını ödememesi halinde Dilovası Belediyesi’nin hukuki yollara başvuracağı belirtilirken, yaşananlardan haberdar olan dernek yönetiminin de durumdan rahatsız olduğu kaydedildi.

 


Geri Dön