24 / 04 / 2024

Dünya genelinde konut fiyatları hangi şehirlerde arttı?

Dünya genelinde konut fiyatları hangi şehirlerde arttı?

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank 2021 konut fiyat endeksinde ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. 



Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank, ‘Global Residential Cities Index’ araştırmasının 2021 senesi ilk çeyrek sonuçlarını yayınladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; 2021 yılının ilk çeyreğinde en hızlı konut fiyat artışı yaşayan kentlerin başında Yeni Zelanda’nın Wellington şehri geliyor. Kentteki konut fiyatları geçen senenin aynı dönemine göre; yüzde 30,1 yükseldi. 2020'de yüzde 7,6 yükselişle 32. sırada yer alan Wellington bu sene üçüncü sırada yer aldı.

Dünya genelinde konut fiyatları hangi şehirlerde arttı?

2020'de ilk üçtelerdi 

Açıklanan verilere göre; Türkiye'den iki kent dikkat çekiyor.  Ankara  ve İzmir'de konut fiyatlarını inceleyen Knight Frank,bu yılın ilk çeyreğinde bu iki kentte konut fiyatlarının yüzde 10'dan fazla yükseldiğini belirledi. 

Knight Frank’in yıllık olarak da yayınladığı çalışmada 2020 yılında 3 şehir ön plana çıkmıştı. 2020 çalışmasında son bir yılda konut fiyatlarının en çok yükseldiği üç şehir sırasıyla Ankara,  İzmir  ve İstanbul olarak kaydedilmişti. Ankara’daki fiyat artışı yüzde 30.2, İzmir’de yüzde 29.4, İstanbul’da yüzde 27.9 olmuştu.

Türkiye konut sektöründe Avrupa'yı solladı!

 
 


Geri Dön