16 / 04 / 2024

Dünya Kadastro Zirvesi 20-25 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek!

Dünya Kadastro Zirvesi 20-25 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 20-25 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Dünya Kadastro Zirvesi düzenleyecek. Genel Müdürlük, kadastro alanındaki tecrübelerini paylaşarak geleceği birlikte haritala



Günümüz bilgi teknolojileri ile entegre, evrensel değerlere sahip yeni ve dinamik kadastral yapılara ihtiyaç olduğunun bilincinde olan Genel Müdürlük, kadastronun tüm yönleriyle ele alınarak tartışılması, teknik ve yasal arazi idare ilkelerinin benimsenmesi adına, Dünya Kadastro Zirvesini planlıyor.


Kadastro konusunda dünyanın önde gelen bilim insanları, uzman, araştırmacı ve idarecileri ile kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek tecrübe, düşünce ve projelerini paylaşacakları bu özel organizasyon ile ortak dünyamız ve ortak geleceğimiz için ortak bir kadastro vizyonunun oluşturulması hedefleniyor. Genel Müdürlük, kadastro alanındaki tecrübelerini paylaşarak geleceği birlikte haritalandırmak istiyor. Bu kapsamda etkinlik teması olarak “Dünya Kadastrosunu Birlikte Yapalım” olarak belirlendi.


Etkinlik kapsamında, davetli konuşmacılar, sözlü sunumlar, özel çalıştaylar ve eğitim oturumları yanında ülke temsilcilerinin katılımıyla özel bir “Kadastro Zirvesi” de gerçekleştirilecek. Ayrıca kamu ve özel sektör temsilcilerinin çalışma ve teknolojilerini paylaşma fırsatı bulacakları bir sergi de etkinlik boyunca katılımcılara açık olacak. Katılımcılar, bilimsel programa ilave olarak, sosyal etkinliklerle İstanbul ve Türkiye’nin olağanüstü sosyal, kültürel, miras ve değerlerini yakından tanıma fırsatını da bulacak.


TOKİ Haber


Geri Dön