25 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  



S&P, en son Nisan başında yaptığı açıklama ile Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+" olarak teyit etmiş ve TL cinsinden kredi notunu ise "BB-"den "B+"ya indirilmişti. Kuruluş Nisan ayında yapılan değerlendirmesinde Türkiye'nin döviz cinsinden kredi notunu "B+" olarak teyit etmiş Türk Lirası cinsinden kredi notunu ise "BB-"den "B+"ya düşürüldüğünü açıklamıştı. Nisan ayındaki açıklamada, Türkiye'nin kredi notu görünümünün ise "negatif" olarak korunduğu kaydedilmişti.

Yapılan değerlendirmede, artan gıda ve enerji fiyatları dahil olmak üzere Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye'yi etkileyeceğine işaret edilmişti. Açıklamada ayrıca Türkiye'nin ödemeler dengesi pozisyonu, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) net döviz rezervleri güçlenirken kamu politikasının ve para politikası etkinliğinin sürekli ve artan öngörülebilirliğinin gözlemlenmesi halinde görünümün durağan olarak revize edilebileceği ifade edilmişti. Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4 ve gelecek yıl 2,9 büyümesinin beklendiği de dile getirilmişti.

 

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön