28 / 03 / 2024

Dünyada en çok satan otomobil markası hangisi? Açıklandı...

Dünyada en çok satan otomobil markası hangisi? Açıklandı...

Japon otomobil üreticisi Toyota, 2022 yılında 10 milyon 483 bin 24 araç satışıyla Volkswagen'e karşı liderliğini pekiştirerek küresel satışlardaki liderliğini üçüncü yıla taşıdı. İşte detaylar...



Japon otomobil devi Toyota'dan yapılan duyuruda, şirketin 2022 yılına ilişkin araç satış verileri açıklandı. Toyota Motor, geçen sene küresel satışlardaki liderliğini bir kez daha yenileyerek, rakibi Volkswagen'e karşı liderliğini korudu ve bu konudaki başarısını üçüncü yıla taşıdı.

Toyota Motor’un araç satışları Hino Motors ve Daihatsu markaları dahil edildiğinde 2022’de bir önceki seneye kıyasla yüzde 0,1 düşerek 10 milyon 483 bin 24 oldu.

Dünyada en çok satan otomobil markası hangisi? Açıklandı...

Toyota, Covid-19 pandemisi sebebiyle yarı iletkenlerde yaşanan tedarik sorunlarına rağmen geçen yıl üretimini yüksek seviyede tutarak, bir önceki seneye göre yüzde 5,3 artışla 10 milyon 610 bin 604 araca yükseltti.

En yakın rakibi Volkswagen’in satışları ise geçtiğimiz sene Çin'deki Covid-19 kısıtlamaları ve Rusya-Ukrayna savaşının tedarik zincirlerini bozmasının etkisiyle yüzde 7 düşerek 8,26 milyona inmişti.

Böylece Japon üretici Toyota, geçen yıl 10 milyon 483 bin 24 araç satışıyla Volkswagen'e karşı liderliğini koruyarak üst üste üç yıl küresel satışlarda lider olmayı başardı.

Toyota Motor'dan yapılan açıklamada, geçen yıl Covid-19 pandemisinin üretim kısıtlamalarına neden olması, yarı iletkenlere yönelik yükselen talep ve diğer faktörlerin etkisine rağmen, Asya merkezli güçlü talep sebebiyle küresel satışlar neredeyse 2021 ile aynı seviyede kaldığına vurgu yapıldı. 


Geri Dön