24 / 04 / 2024

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.



Dünyanın en büyük fonu olan ve 1,3 trilyon dolar büyüklüğe sahip Norveç Varlık Fonu Rusya’nın Ukrayna'yı işgale kalkışmasının piyasalarda dalgalanmayı artırması, artan enflasyon ve faizlerin yükselmesiyle yılın ilk yarısında zarar etti.

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Oslo merkezli fondan yapılan açıklamada, Haziran ayında sona eren 2022'nin ilk 6 ayında 174 milyar dolar zarar edildi. Fon yatırımlarının büyük kısmının yer aldığı hisse senetlerinde yüzde 17’lik bir kayıp yaşarken sabit gelirli varlıklarda yüzde 9,3’lük düşüş gözlemlendi. Peki Norveç Varlık Fonu'nun bu kadar zarar etmesinin diğer sebebleri açıklandı mı? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön