19 / 04 / 2024

Düşen satışlara, devlet desteği!

Düşen satışlara, devlet desteği!

Gayrimenkul sektörünün beklediği tapuda harç, konutta kdv indirimi heyecalandırdı.Özelmacıklı, imar barışı ile beraber harç ve kdv indirimin sektör açısından önemli bir düzenleme olduğunu belirtti..



Gayrimenkul sektörüne gelen 2 yeni düzenleme herkesi heyecanlandırdı. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre, konut ve işyerlerinde beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlendi. Konuttaki KDV oranı ise yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü. Her iki indirim ise 31 Ekim 2018’e kadar uygulanacak. 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konula ilgili değerlendirmede bulundu. Özelmacıklı, "2018 yılı ilk üç ayında konut satışları yaklaşık yüzde 7 oranında azalarak 303 bin 877 olmuştu. Konutta KDV indirimi ve tapu harcının düşürülmesi, talebin artmasına fayda sağlayacak" dedi. 

İmar barışı iel beraber uygulanacak

Mustafa Hakan Özelmacıklı, imar barışı ile beraber harç ve kdv indirimin sektör açısından önemli bir düzenleme olduğunu söyledi. Özelmacıklı sözlerine şu şekilde devam etti; "2017 yılındaki benzeri düzenleme sektöre olumlu etki etmiş, Eylül ayında satışlar yüzde 28.8 artış göstermişti. İmar barışı ile de birçok taşınmaz krediye uygun hale gelecek ve harç indirimi ile de satış imkanı kolaylaşmış olacak. İndirim beyanların da doğru verilmesini de sağlayacak"


Geri Dön