19 / 04 / 2024

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.



Adaylığını açıkladıktan sonra 56 mahalleyi tek tek dolaşan AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, yönetim anlayışının nasıl olacağını düzenlidiği mahalle toplantıları ile vatandaşlara anlattı.

Star Gazetesi'nden Şerife Güzel'in haberine göre; Özlü, “Mahalle, belediye başkanına gelmeyecek. Ben her hafta, yanıma fen işleri müdürü gibi yetkililerimi de alıp bir-iki mahalleye gideceğim. Mahallenin sorununu mahallede çözeceğim” dedi. 

AYRI SÖZLEŞME 

Esnaf ziyareti yapan Belediye Başkan Adayı Özlü, çalışma yöntemini ve projelerini anlattı: “Adaylığım belli olduktan sonra iki ay önce her mahalleye gittim, mahalle temsilcileri, muhtar ve mahallenin önde gelenleriyle görüştüm. Sonra, her mahalleyi taraması için 4 ayrı takım oluşturup mahallelere gönderdik. ‘Neyi eksik yaptık, önümüzdeki beş yılda neyi yapmamızı istersiniz?’ diye sorduk. Her mahallenin sorunlarını ayrı ayrı tespit ettik. Her mahallenin sorun ve talepleri farklı. Her biri için mahalle sözleşmesi hazırladık.” 

Düzce ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

‘Halk günleri değil mahallede toplantı yaparak yönetim şeklimi söylüyorum’ diye konuşan Özlü, “Bazen iki mahalleyi birleştirip mahalle çadırı kuruyoruz. 200-300 kişi gibi. Çocuklara elma şekeri-pamuk şekeri ikram ediyoruz.  Onlar dışarıda oynuyor. Biz de kendimizi anlatıyoruz. O mahalle ne istiyor biz ne taptık anlatıyoruz. Yaklaşık 2 saat sürüyor. İlk defa biz kullanıyoruz mahalle sözleşmesini. Akitleşme metni hazırladık. Her mahalleye gittiğimde ‘şu maddeleri yapacağım’ deyip altını imzalıyorum. Mahalle, belediye başkanına gelmeyecek. Ben her hafta, bir-iki mahalleye gideceğim. Fen işleri müdürü gibi görevlilerimi de yanıma alıp, gidip orada anında ilgileneceğim. Mahallenin sorununu mahallede çözeceğim. Mahalle belediyeye gelmeyecek, ben gideceğim” dedi.

SOSYAL MEDYA ÖNEMLİ 

Özlü, “Düzce seçmenin yüzde 60’ı, seçim çalışmalarını sosyal medya üzerinden takip ediyor. Biz de başlangıçta zayıftık, zaman içinde toparladık ve şimdi yüksek oranda kullanıyoruz.Güncel, günlük çözümler değil, planlı şehir olmasını istiyorum. Şehrin gelecek 30-50 yılını planlamak istiyorum. Tarımda, sanayide, sporda nerede olacağını planlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

33 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VAR 

Düzce’de, 33 bin üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Faruk Özlü, “Üniversite gençliğine karşı biraz zayıfız. Gençler, ‘geçmişi bırakın gelecek için bana ne söyleyeceksiniz’ diyor. Düzce’de 5 OSB var. İki buçuğu dolu, geri kalanı boş.  Bunları da doldurup 15 bin kişiye iş sağlayacağım. Modern arıtma ve teknoloji ile yeşili korursunuz. Sanayisi gelişmiş üç büyük ülke İngiltere, Fransa ve Almanya. Hiç siz buralarda kirli akan nehir gördünüz mü? En ileri sanayiler var ama nehirleri tertemiz akıyor” diye konuştu.

Düzce ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

SU FATURALARINDA DİJİTAL TAKİP 

Başkan adayı Özlü, “Vatandaş, su ve elektrik fatura okuma bedelinden çok şikayet ediyor mesela. Bunlar, tamamen elektronik sistem ile çözülebilecek sorunlar. Bir görevli göndermenize gerek yok. Bunun için bir uygulama yapıp sorunu çözebilirsiniz. Dijital bir dönüşümde örnek olabilecek bir pilot il olalım düşüncesindeyim. Kanalizasyon alt yapı merkezi hükümet ile yürütülmeli. Bakanlık yaptığım dönemde hazırlamış olduğumuz Düzce projelerini genişletip derinleştirdik. Projeler kitabı ile neler yapacağımızı anlattık. Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı. Dışarıya doğru da iki park düşünüyoruz. Tematik ve macera parkı. İkisi merkez, ikisi dışarıda. Yatay mimari ve yeşilliği korumak adına” açıklamasında bulundu.


Geri Dön