19 / 04 / 2024

e-Devlet'ten kayıt olmak yetiyor! Başvurmayan bin pişman

e-Devlet'ten kayıt olmak yetiyor! Başvurmayan bin pişman

Sosyal devlet kapsamında ihtiyaç sahiplerine her yıl milyarlarca lira ödeme veriliyor. Başvurular genellikle E-Devlet üzerinden alınabiliyor. İhtiyaca yönelik tespitler yapıldıktan sonra gerekli şartları taşıyana para verilmekte. Çocuğu olan vatandaşlara da nakit ödemesi yapılacak.



AİLELERE BAŞKA HANGİ DESTEKLER VAR?
İhtiyaç sahiplerinin faydalanabileceği bir diğer destek ise Aile Destek Programı oluyor. Geliri belirlenen şartların altında kalan kişiler bu gelir türünden yararlanabiliyor. e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden bu programa da başvuru yapılabiliyor.

Aile Destek Programı’na başvurmak için, evde kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ü yani 1.833 TL’yi aşmaması gerekiyor.

DEVLET DESTEK PROGRAMLARI
Devlet nakit para desteği programları arasında; doğum yardımı, çoklu doğum yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik nakit yardım programı, öksüz ve yetim yardımı, asker ailelerine para yardımı, asker çocuğu yardımı, terör zararı yardımı, afet-acil durum yardımı, işe yönlendirme, işe başlama, vefat ve gıda yardımları gibi birçok kalemde yardım sağlanmaktadır. Sosyal yardım programlarını öğrenmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesine müracaat edebilirsiniz.


Geri Dön