28 / 03 / 2024

EBRD'den İzmir Metrosu için 80 milyon avro kredi!

EBRD'den İzmir Metrosu için 80 milyon avro kredi!

EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, İzmir'de destek verdiği projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuerkner, İzmir Metrosu için 80 milyon avro kredi desteği sunacaklarını belirtti.



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, 2009'dan beri büyük bir başarı hikayesine imza attıklarını ve en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptıklarını söyledi. Tuerkner, "Biz Türkiye'nin uzun vadeli kalkınmasına inanıyoruz. Koşullar zorlaşsa bile Türkiye’de iş yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, EBRD,  İzmir Metro hattı yeni etabı için 80 milyon avroluk destek sağlayacak. Tuerkner ve banka yetkilileri, İzmir'de hayata geçirilmesi planlanan projeyi inceledi.

İzmir'e ilk kez geldiğini söyleyen Tuerkner,  İzmir  Metrosu için 85 vagon alımı projesiyle devam ettiğini söyledi. Bölgenin ulaşım altyapısına katkı sağladıkları için mutlu olduklarını açıklayan Tuerkner, mevcut metro hattının 7,2 kilometre uzatılması için 80 milyon avro kredi desteği sunma anlaşması yaptıklarını kaydetti.

Konu ile ilgili konuşan Tuerkner, "Bu süreç içinde EBRD, Türkiye’de bir başarı hikayesine imza attı. Halen en çok yatırım yaptığımız ülke Türkiye. Burada çok iyi müşterilerimiz var. Özel sektör bizim için çok önemli. Yatırımların yaklaşık yüzde 96'sını özel sektöre yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Tuerkner, "Türkiye ekonomisi zor zamanlardan geçiyor, oldukça değişken şartlar var. Zor koşullara rağmen yatırımlar için açığız. Kısa bir süre önce yine bir özel sektör firmasını desteklemek için imzaları attık. Bunun gibi projelere açık olmaya devam edeceğiz. Ama tabii ki daha dikkatli seçeceğiz. Dirençli, uzun vadede ayakta kalabilecek müşterilerle çalışacağız. Türkiye, EBRD'nin faaliyet gösterdiği ülkeler içinde en büyüğü. EBRD talebe dayalı olarak faaliyet gösteriyor. Ortama bakacağız. Yatırım yapma iştahı, istekliliği devam ederse biz de destek vermeye devam edeceğiz. Biz Türkiye'nin uzun vadeli kalkınmasına inanıyoruz. Koşullar zorlaşsa bile Türkiye’de iş yapmaya devam edeceğiz" dedi. 


Geri Dön