19 / 04 / 2024

EBRD'nin Türkiye'deki yatırımları 1.5 milyar Euro'yu aşacak!

EBRD'nin Türkiye'deki yatırımları 1.5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı, Türkiye’ye yatırımlarının bu yıl 1.5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti...



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, 18-19 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde açıklamalarda bulundu.

 

Merkezi Londra’da bulunan EBRD’nin açıklamasında, bankanın 2017 yılında faaliyet gösterdiği tüm ülkelere toplamda 9,7 milyar avro yatırım yaptığı, Türkiye’nin ise toplam yatırımlar içerisinde yüzde 16,5'lik bir payla ilk sırada yer aldığı kaydedildi. 

 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, Chakrabarti, “Türkiye bizim en büyük pazarımız. Türkiye’deki son üç yılımızı dikkate alırsanız, toplam 5,4 milyar Euro yatırım yapmışız” diye konuştu.

 

51 PROJEYE DESTEK

Chakrabarti geçtiğimiz yıl farklı sektörlerde toplam 51 projeye toplam 1,5 milyar Euro yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Özel sektör talebine bağlı 

 

Chakrabartı, yatırım miktarına ilişki kesin bir tahmin yürütemeyeceğini belirterek, “Bu daha çok özel sektörün talebi doğrultusunda oluşuyor. Fakat bu yılın sonunda da Türkiye’de 1.5 milyar Euro'nun üzerinde bir rakam görmezsek şaşırırım” dedi.

 


Geri Dön