26 / 04 / 2024

Ece Erken ve Jale Barahya davasında son durum!

Ece Erken ve Jale Barahya davasında son durum!

Evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya’nın 1 ay süreyle koruma kararı aldırdığı sunucu Ece Erken, mahkemenin bu kararına itiraz etmişti, Ece Erken’in itirazını mahkeme reddetti.



 

Evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya’nın 1 ay süreyle koruma kararı aldırdığı sunucu ve oyuncu Ece Erken, mahkemenin bu kararına itiraz etti. Posta gazetesinde yer alan habere göre, “Asıl mağdur benim, onun adını zikretmedim, mahkemenin kararı nedeniyle kamuoyu önünde küçük düşürülmek istendim ” diyen Erken’in itirazını mahkeme reddetti

İddialara göre Ece Erken, Ortaköy’deki evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya’ya borcunu ödemedi.

Mahkeme Jale Barahya’ya 145 bin 464 lira ödenmesine karar verince sunucu Ece Erken de sosyal medya hesabından, “Ben dolandırıldım, siz dolandırılmayın!” diye bir paylaşım yaptı. Savcılığa şikayette bulunan ve hakarete uğradığı iddiasıyla 15 bin TL tazminat davası açan Jale Barahya, ayrıca Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi. Mahkeme de Erken’in 1 ay süreyle Jale Barahya’ya şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren ve söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Erken, mahkemenin verdiği 1 aylık koruma kararına avukatı aracılığıyla itiraz etti.


'BU OLAYDA ASIL MAĞDUR MÜVEKKİLİMDİR'

İstanbul Aile Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla tedbir kararına itiraz dilekçesi veren sunucu Ece Erken, iddia edildiği gibi Jale Barahya’ya hiçbir şekilde ithamda bulunmadığını, adını açıklamadığını, Jale Barahya’nın sürekli kendisini mağdur gibi göstermeye çalıştığını iddia etti. Jale Barahya’nın en son mahkemeden 1 aylık koruma aldırdığını dilekçesinde dile getiren Ece Erken’in avukatı, “Bu olayda asıl mağdur müvekkilimdir. Müvekkilim cevap hakkını kullanmıştır. Jale Barahya’ya karşı hiçbir hakaret, iftira ve psikolojik söz konusu değildir. Buna rağmen tedbir isteyen kendisini mağdurmuş gibi göstermeye çalışmıştır. Tedbir kararının alınmasının tarafımızca kabulü asla mümkün değildir” diye konuştu.

'TEDBİR KARARI HUKUKA AYKIRIDIR'

Müvekkili Ece Erken tarafından Instagram hesabından paylaşılan iletilerin hiçbirinde Jale Barahya’nın adının geçmediğini itiraz dilekçesinde söyleyen Ece Erken’in avukatı, “Mahkemenin tedbir kararı hukuka aykırıdır. Jale Barahya müvekkilim tarafından hiçbir şiddete maruz kalmamıştır. Müvekkilim alınan bu koruma kararı ile kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Bu nedenle mahkemenin koruma kararına itiraz etme zorunluluğu doğmuştur” diye konuştu. Talebi değerlendiren mahkeme,  Erken’in itirazını reddetti.


Geri Dön