19 / 04 / 2024

Ukracity davasında son durum!

Ukracity davasında son durum!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak hakkında yapılan suç duyurusu, dolandırıcılık davası olarak dün görüldü. İşte Ukracity davasında son durum...



Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak hakkında yapılan suç duyurusu, dolandırıcılık davası olarak dün görüldü. Bakırköy 8.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Ukracity mağdurları da katıldı. Dava Ekim ayına ertelendi. Esenyurt Ukra City projesinde mağdur olan vatandaşlar tarafından kurulan Ukra City Komşuları Derneği konuyla ilgili açıklama yaptı. 


Ukra City Komşuları Derneği (UKOM) tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Bakırköy 8.Ağır Cezada görülen Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Yusuf Adak ve Mustafa Kaya hakkındaki 13 kişinin açtığı dolandırıcılık davasına katılmak isteyen 96 Ukracity mağduru dilekçe ile başvurarak müşteki olmak istediklerini hakime bildirmişlerdir.

Hakim her görülen zararın bireysel olduğu ile ilgili yasalarımızın öngördüğü içtihat gereğince 96 kişinin müştekiliğini kabul etmemiş ve hepsinin ayrı suç duyurusu yapması konusunda bilgilendirme yapmıştır. Fakat yaşanan mağduriyetin büyüklüğü konusunda hakimlerde ön kanı oluşmuştur.

İkinci duruşma günü Ekim ayına verilmiştir ve bu duruşmada sanıkların ifadeleri alınacaktır. Bugün daha önce suç duyurusu yapmayan Ukracity mağdurları duruşma çıkışı Büyükçekmece adliyesine giderek suç duyurularını yapmışlardır. Şu an İstanbul mali şube dolandırıcılık biriminde ise daha önce suç duyurusu yapan 68 kişi ifadelerini vermektedir.


Neler olmuştu?

İlk eylemlerini 7 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştiren Ukra City mağdurları 27 Şubat'ta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve sıkıntılarını dile getirmişti. Sürecin yavaş ilerlemesi üzerine açlık grevine başlayan mağdurlar, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri belirtmişti.



2010'da satışa çıktı

2010 yılında satışa çıkan Ukra City projesi 45 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecekti. 2 bin 400 konutluk Ukracity'nin 2012 yılı içerisinde teslim edilmesi gerekiyordu. Yaşadığı mali sıkıntıları aşamayan Ukra İnşaat Aralık 2012'de iflas erteleme istedi.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön