26 / 04 / 2024

Nuh Çimento Pertaş Tekstil davasında son durum!

Nuh Çimento Pertaş Tekstil davasında son durum!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Nuh Çimento Pertaş Tekstil davasında son durum yayınlandı. Karara ilişkin sonucu haberimizde bulabilirsiniz...



Nuh Çimento tarafından yapılan açıklama şöyle;


Ortağımız Partaş Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, 27 Nisan 2011 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantımızda alınan kararlardan bazılarının iptali talebi ile açılan dava sonuçlanmıştır.

24.12.2013 tarihinde yapılan duruşmada 27 Nisan 2011 tarihinde yapılan genel kurulda alınan 3,4 ve 5 nolu kararların iptaline, 6 ve 7 no'lu kararlar bakımından davanın reddine karar verilmiştir.

İptaline karar verilen üçüncü madde bilanço ve gelir tablosunun onaylanması, dördüncü madde kar dağıtımı ve beşinci madde yönetim kurulu üyelerinin ve denteçilerin ibrası ile ilgili maddelerdir. Aynı karar ile reddedilen altıncı ve yedinci maddeler ise yeni organların seçimi ve TTK 334 ve 335 maddeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyelerine izin verilmesine ilişkindir.

Davanın kısmen kabulü ile ilgili söz konusu kısa karardan sonra tarafımıza tebliğ edilecek gerekçeli karar, süresi içinde tarafımızdan temyiz edilecektir.



Geri Dön