19 / 04 / 2024

Edibe Sözen: Maltepe'nin tapu sorunu çözülecek!

Edibe Sözen: Maltepe'nin tapu sorunu çözülecek!

Ak Parti Maltepe adayı Edibe Sözen: “Çalışmalarımızın ana konseptini ‘Yeşil Maltepe’ oluşturuyor. Meydanlarda ücretsiz internetin kullanıldığı, trafiği yer altına alınmış, tapusuz evin kalmadığı bir Maltepe inşa edeceğiz...”



İstanbul Maltepe’de yerel seçim kampanyaları tüm hızla devam ediyor. Şu anda CHP’nin yönetimde olduğu 470 bin nüfuslu ilçenin Belediye Başkanlığı’na talip isimlerden biri de AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski İstanbul milletvekili Edibe Sözen. Anketlerde CHP’li rakibi Ali Kılıç ile başa baş yarıştıklarını belirten Sözen, 7 yıldır yaşadığı ilçesinin en büyük sorununun trafik ve ulaşım olduğunu belirtiyor. Ekim ayından bu yana 88 ayrı projenin üzerinde çalıştıklarını söyleyen Sözen seçimi kazanırsa Maltepe’nin önce insan sonra hizmet odaklı bir anlayışlı yönetileceğini belirtiyor.


Akademisyen kimliği de olan Edibe Sözen, Maltepeli seçmenlerin kadın adaya mesafeli bakmasına rağmen vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını ifade ediyor: “Anketlerde vatandaşlara “kadın aday ister misiniz?” diye sorduğumuzda yüzde 30’u kadın adaydan yana olduğunu söylüyor. Buna rağmen “Edibe Sözen’in çok iyi projeleri var” diyorlar. Burada ilk yapmış olduğumuz faaliyetlerden biri Türkiye’nin 106’ıncı şubesi olan mikro kredi ofisini geçen hafta Maltepe’de açtık. En yoksul kesimlere, en ihtiyaç olduğu sermayeyi vereceğiz. Geçtiğimiz hafta 5 Maltepeli kadına kredi verdik, işlerini kuracaklar. Seçimden sonra onlara yer göstereceğiz. Marmara Üniversitesi’nden de bu konuda destek alacağız. Böylece kadın istihdamını artıracağız. Kadınların başvurabileceği, evde yaşlıların bakımının yapılabileceği danışma merkezleri yaratacağız. Ayrıca bir sosyal destek merkezimiz olacak. Bunun dışında aile içi şiddet gören kadınlarımız için de faaliyetlerimiz olacak. Kadın Konukevleri Evleri noktasında çalışmalarımız olacak.”


Sözen yeni Maltepe’yi ise şöyle tarif ediyor: “Projeleri hazırlamadan önce ilçemizin sorunlarını analiz ettik. Maltepe’nin en büyük sorunu trafik ve ulaşım. Yeni Maltepe’de bu sorunları ortadan kaldıracağız. 36 noktaya otopark inşa edeceğiz. Caddelerinin ışıl ışıl olduğu, ücretsiz internet kullanılan, ormanlık alanları ve deniziyle bir eko kent, uluslar arası edebiyat festivallerinin olduğu, trafiği yer altına inmiş, tarihi merkezleri belirlenmiş ve restorasyonu tamamlanmış bir Maltepe yaratacağız”


Edibe Sözen, yeşile büyük önem vereceklerini anlatıyor: “Çalışmalarımızın ana konseptini, ilk vaadlerimizden biri olan “Yeşil Maltepe” oluşturuyor. Çünkü hali hazırda yüzde 50’si ormanlık bir alan. Bu ormanlık alanı da genişletecek çalışmalar yapıldı. Dolgu ile doldurulan Maltepe Sahil Parkı gibi. Bu alana 25 bin ağaç dikildi, spor ve kültürel faaliyetlerinin yapıldığı bir alan oldu. İlçenin kuzeyindeki Orman Parkı’nda da organik ürünlerin yapımı ve satımı ile ilgili çalışmalarımız olacak. Orman ParkıTürkiye’nin en büyük mesire alanı, ekolojik bir alanı olacak. Orman Parkı’na girişleri ücretsiz yapacağız”


Tapu sorunu çözülecek


Edibe Sözen ilçedeki kentsel dönüşüm konusunda ise şu bilgileri verdi: “Maltepe’de 18 mahalle var. Hem sahil bandından hem de yukarıda ciddi anlamda kentsel dönüşüm sorunları var. İmar değişikliğine gideceğiz, kat irtifakında artış sağlayacağız. Tapu sorunu var. Bu tapular vatandaşımıza verilecek. 2006 yılında İBB, Maltepe Belediyesi ve  TOKİ  arasında bir protokol yapılmış. Fakat bu protokol hayata geçirilemediği için insanlar sorunlarını çözememişler. Göreve gelir gelmez kentsel yenileme konusunda ilk adımı biz atacağız.


ULAŞIMA HAVADAN ÇÖZÜM


Edibe Sözen’in öne çıkan projelerinden bazıları şöyle:


- Maltepe Park Etkinlik Alanı: Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük açık hava yaşam, spor ve eğlence merkezi haline gelecek olan Maltepe Park Etkinlik Alanı ile Maltepe birbirinden güzel tematik parklara, miting ve konser alanlarına, bisiklet ve yürüyüş parkurlarına sahip olacak.


- Havaray: Başıbüyük’ten Maltepe sahiline kadar uzayacak Havaray ile Maltepe’de ulaşım kolaylaşacak ve hızlanacak. 3,5 km’lik Havaray hattı ile 7 dakikada Başıbüyük’ten Maltepe’ye inilecek.


- Yayalaştırma: Maltepe merkezindeki trafiğin tüneller ile yeraltına alınması ile birlikte hem trafik rahatlayacak hem de Maltepe geniş bir meydana kavuşacak.


- Maltepe Bölge Parkı Ormanı: Başıbüyük’te yapılacak Bölge Parkı ile Anadolu Yakası’nın en güzel orman alanı halkın kullanımına açılacak ve park içinde tematik uygulamalar ile örnek bir kent ormanı kurulmuş olacak.


- Dar Gelirliler İçin Sosyal Konut: Dar gelirli vatandaşlarımızın, ödeme kapasitelerine uygun, uzun vadeli taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olmaları sağlanacak. Yeni yapılacak konutlar Maltepe’nin kimliği, kültürüyle uyumlu ve kente değer katan bir yaklaşımla tasarlanacak.


- Ücretsiz internet: Maltepe’nin 25 ayrı noktasında belirli merkezler kurulacak. Bu merkezlerde şarj cihazları olacak. Güneş enerjisiyle birlikte gece aydınlatma olacak ve internetten ücretsiz faydalanılacak.



- Maltepe Kart: Maltepe Kart ile belediye hizmetlerinden ve belediyenin sosyal tesislerinden belirli avantajlarla faydalanılacak, ilerleyen zamanlarda, ilçedeki alışveriş merkezlerinden ve dükkanlarından indirim kazanılacak, ücretsiz internete bağlanabilme, bisiklet istasyonlarından bisiklet kiralanabilecek.



Vatan/Öznur Karslı


Geri Dön