29 / 03 / 2024

Edirne Huzurevi, TOKİ Sosyal Konutları'nın yanına yapılacak!

Edirne Huzurevi, TOKİ Sosyal Konutları'nın yanına yapılacak!

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, huzur evi engelsiz yaşam merkezi belediyesi için Zirve tesisin ısrarla TOKİ Sosyal Konutları'nın yanındaki engebeli hazine arazisine yapılması istendiğini söyledi.



Huzurevi ve engelsiz yaşam merkezi için belediyenin Karanlıkdere mevkisinde bulunan  TOKİ  Sosyal Konutları Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, gazetemizin 3 Temmuz 2015 tarihli sayısında yer alan "Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Nalbantoğlu: 'Mezbaha mahsulümüze zarar veriyor'" başlıklı haber ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, DSİ tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisinde yaşanan sıkıntı ve Keşan'a yapılması gündemde olan huzurevi ve engelsiz yaşam merkezi yeri konusunda bilgi verdi. 


"PLANLAMA BELEDİYENİN ELİNDEYSE BİR ŞEKİLDE İNİSİYATİF KULLANMAK İSTERİM" 

Huzurevi ve engelsiz yaşam merkezi için belediyenin Zirve Konutları'nın yakınlarındaki hazine arazisini önerdiği belirten Özcan, bahse konu tesisin ısrarla Karanlıkdere mevkisinde bulunan TOKİ Sosyal Konutları'nın yanında engebeli hazine arazisine yapılması istendiğini kaydetti. Huzurevi ile engelsiz yaşam merkezinin Keşan'a uzun yıllar hizmet edeceğini belirten Mehmet Özcan, "Böyle bir tesisi Allah'ın deresinin içine, uygun olmayan bir yere yapılmasına gönlüm razı değil. Planlama da belediZirve Konutları'nın yakınlarında bir yer önerdiğini belirten Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, tesisin ısrarla 'nın yanındaki engebeli hazine arazisine yapılması istendiğini söyledi. Yine de elindeyse bir şekilde inisiyatif kullanmak isterim. Alternatif tonla yer varken, o bölgeye sıkıştırmanın ne mantığı var? Bu hazine yeri bizim önerdiğimiz alanlarda hazine yeri. "dedi. 


"RAPOR DOĞRULTUSUNDA DAVRANACAĞIZ" 

DSİ tarafından yaptırılan atık su arıtma tesisinde yaşanan yükselme sıkıntısının basına yansıdığının hatırlatılması üzerine Özcan, şunları söyledi: "DSİ Genel Müdürlüğü'nden teknik heyet geldi. İncelemelerde bulundularve aynı anda biz de özel bir firmayla görüşerek, görüntüleri aldılar. Buraya da düzgün zemin etüdü yapılamadı ya da yapılan zemin etüdüne uygun davranılmadı. Bugün adamlar bataklığa 100 katlı bina yapıyorlar. Biz bu proje için 17 milyon TL borca gireceğiz, projenin bedelini DSl'ye geri ödeyeceğiz. Ama çalışır bir tesis istemek de hakkımız. Tesisin batı tarafında bir oynama oldu. Su tutmaya başlandı ve havuzların dolmasının ardından batıdaki çökelti havuzlarının biri 50 santim, diğerini 1,5 metre yukarıya itmiş. Bu vaziyette nasıl kullanacağız. Bu ihaleyi Keşan Belediyesi yapmadı. 2011 Mayıs'ında DSİ ile protokol imzaladık. Bizim adımıza 100 bin nüfusa göre tesisleri DSİ yapacak, tesise kadar kolektörleri de belediye olarak biz yapacaktık. Ben kolektörleri bitirdim. Yerel seçimlerden önce 2 bakanla birlikte burada temel atma töreni yapıldı. 2014'ün Kasım ayı sonu iş bitecekti. Kasım geçti, 2015'in 7. ayındayız. Benim pazaryeri inşaatım 2 ay aksadı diye yaygara kopardılar. Mühendislik denen bir şey var, bu sorunu çözer. Her düzeltme işi maliyet götürecek. Yayla Sahili'ne yaptırdığımız tesis bitmek üzere. Arıtma tesisi olduğu belli bile olmuyor. Bizim istediğimiz sıkıntının çözülmesi. Akredite bir firmadan belediye adına rapor tutuyoruz. DSİ kendi durum tespiti yapıyor. Bu rapor doğrultusunda davranacağız." 


"MEZBAHANIN MAHSULE ZARAR VERDİĞİ İDDİASI YANLIŞ" 

"Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Nalbantoğlu: 'Mezbaha mahsulümüze zarar veriyor'" başlıklı haber ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mehmet Özcan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Mezbahanın arıtması var. Kan suları daha önce de akıyordu. Mezbahanın mahsule zarar verdiği iddiası yanlış. Orada çalışma yapılıyor. Mezbaha kanlarının bertarafı ile ilgili hazırlanan bir yönetmelik bile yok. Vatandaşımıza zarar verecek bir konu varsa önce bizim duyarlı olmamız lazım. Neden vatandaşıma zarar vereyim. Birisi bir iddia atıvorsa kanıtlaması lazım." 


Edirne Volkan


Geri Dön