25 / 04 / 2024

Edirne İpsala'da 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Edirne İpsala'da 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Edirne İli, İpsala İlçesi,İbriktepe Köyü Harala yolu mevkiinde yer alan gayrimenkul vasıflı taşınmaz 3 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 



Edirne İli, İpsala İlçesi,İbriktepe Köyü Harala yolu mevkiinde yer alan gayrimenkul vasıflı taşınmaz 3 milyon TL bedel ile icradan satışa sunuldu. 

 

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri :
Edirne İli, İpsala İlçesi, İBRİKTEPE Köyü, Harala yolu Mevkii, 184 ada, 78 parsel taşınmaz, 9038,90 m2, Betonarme Tahıl Deposu ve Arsası, arsa üzerindebulunan 230 m2 bina iki katlı betonarme bina olup binanın duvarları Tuğladan içi ve dışı sıvalı zemin kat 3oda, 1 hol ,1 banyo ve tuvaletten oluşmaktadır. Kuru zeminler halıfex ile kaplı hol ve banyo ve tuvalet kale seramik ve fayans ile kaplı İç kapılar ahşap doğramadan dış pencereleri plastik doğramadan yapılı. İçten merpenli 1 nci kat 3 oda , 1 salon, 1 mutfak, banyo ve tuvaletten oluşmaktadır. Kuru zeminler Salon ve 2 oda laminat parke ile kaplı 1 oda halıfex ile kaplı ıslak zeminler kale seramik ve fayans ile kaplı, kaloriferli, tavanlar kartonpiyer olup üstü çatı ve kiremitle örtülüdür.Arsa üzerinde bulunan 318,55 m2 tek katlı betonarme binanın duvarları tuğladaniçi ve dışı sıvalı dışı binanın bir kısmı kapılı bir kısmı önü açık olup kapılı kısmın giriş kapısı demir doğramadan yapılıüstü saç ile örtülü, halen depo ve garajolarak kullanılmaktadır. Arsa üzerinde bulunan 19,25 m2 tek katlı kargir binanın duvarları tuğladaniçi ve dışı sıvalı tabanı karo taş ile kaplı giriş kapısı ve pencereleri demir doğramadan yapılıüstü çatı ve kiremitleile örtülü, halen depo olarak kullanılmaktadır. Arsa üzerinde bulunan 9 m2binanın duvarları tuğladaniçi ve dışı sıvalı tabanı giriş kapısıdemir doğramadan diğer ön kısmı kafes tel ile kaplı,üstü çatı ve kiremitleile örtülü, tavuk kümesi olarak kullanılmaktadır.Arsa üzerinde bulunan 1400,89 m2tek katlı betonarme binanın duvarları tuğladaniçi ve dışı sıvalı taban kısmı beton giriş kapısı demir doğramadan yapılıüstü saç ile örtülü,halen tahıl deposu olarak kullanılmaktadır.Arsa üzerinde bulunan 85 m2 tek katlı betonarme binanın duvarları tuğladaniçi ve dışı sıvalı taban kısmı beton giriş kapısı demir doğramadan yapılıüstü saç ile örtülü, halendepo olarak kullanılmaktadır. Arsa üzerinde bulunan 900 m2çelik siloların altına ortalama 1,5 mt yüksekliğinde betonarme temel atılmıştır. Parsele giriş tarafına yaklaşık 110 mt uzunluğunda temel dahil ortalama 2,50 yüksekliğinde demir betonlu bahçe duvarı vardır. Parselin yan taraflarına yaklaşık 261 mt uzunluğundaortalama 1,50 yüksekliğinde galvenizli tel örgü çekilmiştir. Arsa üzerine saha betonu atılmıştır.1 adet Hidrolik Kamyon boşaltma komple sistemi, 6 adet 1.200 ton çeltik siloları (Silo Havalandırma , Silo doldurma, Silo boşaltma sistemleri ile birlikte). 1 adet Elevatör. 1 adet Class Gümrük Kalorifer Kazanı, 1 Takım Trofo, Trafo direği ve Enerji nakil hattı. Parsel üzerinde kıymet taktir tarihinde yaklaşık 129 adet çeşitli Meyve ağacı ve süs bitkisi vardır.

 

Kıymeti : 3.114.287,12 TL
1. Satış Günü : 30/01/2018 günü 14:00 - 14:10 arası
2. Satış Günü : 27/02/2018 günü 14:00 - 14:10 arası
Satış Yeri : İPSALA BELEDİYE DÜĞÜN SALONU - Saraçilyas Mah. İpsala / Edirne

 


Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/47 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön